Ingezonden persbericht

Delftenaar start voorlichtingswebsite over komende treinstaking
De treinfanaat Hildebrand van Kuyeren heeft een voorlichtingswebsite over de komende treinstaking gestart. Op de website valt te lezen hoe men bij een staking geld terug kan vragen. Vandaag om 12:00 uur wordt duidelijk of de staking op 17 juni daadwerkelijk doorgaat.

De website is de afgelopen week door al meer dan 1.000 mensen bezocht. 500 bezoekers deden mee aan een poll waaruit blijkt dat 50% van de stemmers een staking "totaal onzin vind" een even grote groep heeft wel begrip voor de staking, maar vind het vervelend of vind dat er alleen buiten de spits gestaakt moet worden. De afgelopen dagen is het aantal stemmers die geen begrip hebben voor de staking gegroeit.
Ook tijdens de Openbaar Vervoerstaking in oktober 2004 had Van Kuyeren een website met informatie hoe men geld terug kon vrafgen. "Mensen denken vaak: alweer een treinstaking? Maar weten niet dat ProRail nog nooit eerder gestaakt heeft en vergeten dat in landen als België en Frankrijk nog vaker plat liggen door stakingen. Vanaf 2003 tot en met vandaag is er in Nederland slechts 1 nationale treinstaking geweest. En die was gericht tegen de kabinetsplannen."

Van Kuyeren heeft de website treinreiziger.nl laten registreren omdat hij vind dat vooral consumentenverenigingen te negatief uitlaten over het spoor. "Reizigersvereniging ROVER heeft het vertrouwen in het spoor opgezegd. Willen ze nu de mensen weer de auto in hebben? ROVER en Consumentenbond klagen teveel en doen te weinig." Dat is althans de mening van de 22 jarige treinfanaat. "Natuurlijk kunnen er dingen beter en gaan er dingen niet goed. Maar de invalshoek van ROVER is altijd negatief en regelmatig nog eens niet juist."

Van Kuyeren reisde op 16-jarige leeftijd (1999) in recordtempo per trein langs de 12 provincehoofdsteden en Amsterdam. Dat deed hij samen met 3 vrienden in 12 uur en 14 minuten (Record Guinness Book of Records). Op dit moment is de website nog niet bereikbaar via treinreiziger.nl, maar is nu te vinden op www.treinreiziger.punt.nl. In 2002 reisde van Kuyeren tijdens de stakingen van Rotterdam naar Groningen.

======================
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht