Ingezonden persbericht



Uitnodiging / persbericht
Reuver, 2 juni 2005

Persbijeenkomst 9 juni gemeentehuis Beesel

Ondertekening intentieovereenkomst Drakenrijk

Tijdens een persbijeenkomst op donderdag 9 juni vindt de ondertekening van de intentieovereenkomst Drakenrijk plaats. Met de ondertekening van deze overkomst committeren de gemeente en de initiatiefnemers zich aan een aantal basisafspraken en randvoorwaarden voor de totstandkoming van recreatiepark Drakenrijk in de driehoek Bergerhofweg Reuver - A73 en de Rijksweg Reuver.

Programma persbijeenkomst
Om 14.00 uur start de bijeenkomst. Na een toelichting van de verantwoordelijk wethouder en de Initiatiefnemer volgt de daadwerkelijke ondertekening. Hierna is gelegenheid tot het stellen van vragen. Informatie wordt verstrekt over de procedure, het recreatief concept en de formule.

Aanwezige ondertekenaars / informanten

Aanwezig zullen zijn het gemeentebestuur, de initiatiefnemer T. Derks, de ontgronder Niba, de landschapsarchitect Groenplanning en de verantwoordelijke ambtenaren.

Impuls voor toerisme en recreatie
Door het ondertekenen van de overeenkomst verbinden beide partijen zich aan elkaar tot het realiseren van het park binnen de daarvoor gestelde randvoorwaarden en afspraken.

De gemeenteraad heeft uitgesproken bij de behandeling van de toekomstvisie Beesel 2020, prioriteit te geven aan Toerisme & Recreatie. Het Drakenrijk kan een belangrijke impuls vormen voor het gemeentelijk toerisme en de werkgelegenheid. Het park draagt bovendien bij aan het op de toeristische kaart zetten van de gemeente Beesel.

Historie
Begin 2002 klopte de eigenaar en exploitant van Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel aan bij de portefeuillehouder RO van de gemeente Beesel. Tegen het project bestond in eerste instantie enige weerstand. Introductie in het WCL-gebied en zorgvuldige beoordeling van de beoogde locatie bracht openingen tot overleg. De brand bij recreatiepark De Lommerbergen eind 2003 en de toeristische consequenties daarvan benadrukten dat de gemeente Beesel in toeristisch opzicht zeer afhankelijk is van dit park. Aanvulling was wenselijk. Anderzijds ontstond een beweging door de voorgenomen komst van de RW 73. Diverse initiatieven ontstonden door commerciële bedrijven die kansen zagen in een ligging nabij de nieuwe Rijksweg. Deze initiatieven werden gebundeld in de nota 'Poort van Reuver' (zie www.beesel.nl). In opdracht van de gemeente Beesel heeft Grontmij onderzocht welke initiatieven kansrijk zijn. Dagrecreatiepark Drakenrijk kwam als meest geschikt naar voren.

Milieu Effect Rapport
Het Milieu Effect Rapport fungeert als basisdocument voor de ontwikkeling van het park. Dit document is gebaseerd op diverse onderzoeken op het gebied van flora en fauna, bodemgesteldheid, verkeer, hydrologie, archeologie en milieu. Door deze onderzoeken is een duidelijk beeld ontstaan van de gevolgen die de komst van het Drakenrijk voor de omgeving heeft. Het Milieu Effect Rapport wordt op 9 juni aan de commissie Grondzaken aangeboden. Vervolgens staat de MER op de raadsagenda van 20 juni. Als de raad hiermee instemt zal de MER vanaf 23 juni voor iedereen ter inzage worden gelegd en is inspraak mogelijk. Een inspraakavond is gepland voor 7 juli aanstaande in Zalencentrum De Schakel in Reuver. Een exemplaar van het rapport is op aanvraag verkrijgbaar.

Redactie:
Meer informatie over het bovenstaande ontvangt u tijdens de persbijeenkomst op 9 juni aanstaande. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Francis Bruekers, Communicatie gemeente Beesel (077-4749292).


---- --