Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

"Opstap naar Wijn" stilt eerste honger naar wijnkennis

Persbericht

Op 28 mei verscheen het boek "Opstap naar Wijn" van Michel van Tuil. Het is naast een lesboek ook een leesboek en naslagwerk voor de (beginnende) wijnvakman en wijnliefhebber. Als lesboek is het te gebruiken door alle wijn- en fooddocenten op basisniveau, zowel op ROC's , Hotelscholen als zelfstandige wijncursusinstituten.

"Opstap naar Wijn" bevat voldoende informatie om de eerste honger naar wijnkennis te stillen. Het boek brengt de wijnwereld dichter naar consument en vakman en -vrouw.

Steeds meer mensen drinken wijn en men wil "iets" van wijn afweten. In recente onderzoeken gaf 27% van de wijnconsumenten aan meer van wijn te willen weten. Vergroten van kennis binnen de wijnhandel en in de horeca is steeds belangrijker geworden.

De opzet van "Opstap naar Wijn" is logisch: na de geschiedenis, wijnbouw en druivenrassen volgen wijnbereiding en het proeven. Hierna komen in vogelvlucht de belangrijkste wijngebieden aan bod. Vernieuwend op dit niveau is een ruim en praktijkgericht hoofdstuk Wijn en Spijs en een voor naslag belangrijk register.

"Opstap naar de Wijn" heeft 142 pagina's, wordt uitgevoerd in een mooie vierkleurendruk en is afgewerkt met een harde ingebonden kaft.

Al jaren worden wijnexamens afgenomen op niveau 2 van de Stichting Wijnexamens Nederland (SWEN-2). Dit was het laagste niveau met een erkend wijndiploma. De benodigde kennis voor dit examen is de afgelopen jaren gestegen, omdat ook de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie (SWEN-3) hogere eisen stelde.

Daarbij blijken niet alle wijncursisten behoefte te hebben aan het SWEN-2 niveau, dat een aantal maanden serieuze studie vergt. Het werd tijd dat het ooit vastgelegde SWEN-1 niveau werd ingevuld. Er was echter geen boek en geen examen. "Opstap naar Wijn" is speciaal op deze norm afgestemd.

Het volgen van SWEN-1 (Basiscursus) is een logische eerste stap en verhoogt de kans voor een beter resultaat voor Wijnbrevet en Wijncertificaat. Het eerste (proef)examen SWEN-1 werd op 26 mei gehouden. Een uitkomst voor beginnende wijnliefhebbers en beginnende wijnvakmensen in wijnhandel, horeca en grootwinkelbedrijf. Het volgende examen vindt op 1 december 2005 plaats.

Bij het maken van het boek en het ontwikkelen van een cursus is door Michel van Tuil samengewerkt met de Associatie van Wijndocenten. Binnen deze Associatie van 18 wijndocenten is de afgelopen jaren deze cursus ontwikkeld. Deze basiscursus trekt naast mensen uit het vak ook vele beginnende wijnliefhebbers. Vele cursisten gingen daarna verder met het Wijnbrevet of Wijncertificaat. Zo is dit boek en de opleiding de afgelopen jaren in de praktijk ontwikkeld.

Het boek is te bestellen op www.drankenstudie.nl en wordt voor ¤ 24.95 inclusief portokosten door heel Nederland verstuurd. Informeer naar de school/docentenkorting. Er is een docentenhandleiding in PowerPoint.

Inlichtingen : Drankenstudie Michel van Tuil , telefoon: 073 644 31 91

e-mail: michel@drankenstudie.nl , website: www.drankenstudie.nl

----------
U bent geabonneerd op deze nieuwsbrief als persbericht@nieuwsbank.nl. Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier.