Hagemeyer

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, POSTBUS 5111, 1410 AC NAARDEN, NEDERLAND TELEFOON 035 6957676, FAX (035 6944396

PERSBERICHT

HAGEMEYER HERFINANCIERT EN VERBETERT HAAR SENIOR KREDIETFACILITEIT

Hagemeyer heeft vandaag bekend gemaakt dat zij op hoofdlijnen overeenstemming heeft bereikt met een consortium van banken, bestaande uit ABN AMRO Bank, ING Bank, Rabobank en NIB Capital Bank, over de herfinanciering en verbetering van haar bestaande gesecureerde senior kredietfaciliteit. Deze banken zullen hun gezamenlijke aandeel in de aan Hagemeyer verstrekte kredietfaciliteit met circa 240 miljoen verhogen, hetgeen Hagemeyer in staat stelt alle overige 26 financiers van de huidige senior kredietfaciliteit af te lossen.

De nieuwe senior gesecureerde kredietfaciliteit van 615 miljoen bestaat uit een multi-currency senior werkkapitaalfaciliteit van 500 miljoen en een letter of credit faciliteit van 115 miljoen en heeft een looptijd tot 5 februari 2008, een jaar langer dan de bestaande faciliteit van thans 630 miljoen.

Het rentepercentage voor de nieuwe kredietfaciliteit is gebaseerd op een rentemarge boven de van toepassing zijnde interbancaire laatprijs. De rentemarge zal progressief afnemen onder de 300 basispunten indien en voor zover de ratio "Netto Senior Schuld"/ "EBITDA voor bijzondere posten" lager wordt dan 5. Hagemeyer verwacht dat dit het geval zal zijn zodra de nieuwe kredietfaciliteit van kracht wordt.

Onder de nieuwe kredietfaciliteit moet Hagemeyer voldoen aan bepaalde herziene financiële convenanten, vastgesteld op basis van IFRS regelgeving. Een samenvatting van deze convenanten is opgenomen in de bijlage. Hagemeyer verwacht in 2005 aan deze herziene financiële convenanten te zullen voldoen. De overige bepalingen en voorwaarden van de nieuwe kredietfaciliteit blijven grotendeels gelijk aan die van de bestaande faciliteit.

De herfinanciering zal naar verwachting begin juli 2005 worden afgerond.

In een commentaar op de nieuwe kredietfaciliteit stelde CFO Tjalling Tiemstra: "Deze gunstiger kredietfaciliteit is mogelijk geworden door de aanzienlijke daling van onze netto senior schuld sinds februari 2004, voornamelijk als gevolg van desinvesteringen en de recente plaatsing van 135 miljoen aan achtergestelde converteerbare obligaties. Het is een blijk van vertrouwen van de betrokken banken en stelt ons in staat om onze financieringslasten verder terug te brengen terwijl wij onze convenant ratio's blijven verbeteren."

Naarden, 9 juni 2005
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: Emilie de Wolf 035 ­ 6957676 www.hagemeyer.com

Bijlage

Bijlage

SAMENVATTING EN DEFINITIES VAN DE FINANCIELE CONVENANTEN

Onder de nieuwe kredietfaciliteit moet Hagemeyer voldoen aan de volgende herziene financiële convenanten:

Nieuwe Bestaande Faciliteit Faciliteit

Samenvatting van financiële Periode IFRS Dutch GAAP Dutch convenanten eindigend op (zoals overeen- Equivalent GAAP gekomen) (geschat) "Netto senior schuld"/ 31/12/05 2,70 3,25 5,50 "EBITDA voor bijzondere 31/12/06 2,00 n.a. 3,50 posten" 31/12/07 2,10 n.a. 3,00

"Rentedekking" 31/12/05 1,70 1,40 1,50 31/12/06 3,30 n.a. 2,00 31/12/07 4,20 n.a. 2,90

De financiële convenanten kunnen enigszins aangepast worden om de impact van IFRS regelgeving op Hagemeyers geconsolideerde cijfers bij te stellen, zodra deze impact definitief bekend is.

Onder de nieuwe senior faciliteit zijn de financiële convenanten en hun componenten als volgt gedefinieerd:

"Netto senior schuld": Contante bedragen getrokken onder groeps- en/of lokale senior faciliteiten, onder aftrek van vrij beschikbare deposito's en tegoeden.

"EBITDA voor bijzondere posten": 12 maanden voortschrijdend operationeel resultaat vóór afschrijving en amortisatie, berekend volgens IFRS regelgeving, maar vóór bijzondere posten berekend onder Dutch GAAP zoals toegepast in Hagemeyers jaarrekening over 2004.

"Rentedekking": De ratio van "EBITDA voor bijzondere posten" ten opzichte van "Netto rentelasten".

N.B. in deze definitie van Rentedekking worden de "Netto contante bijzondere posten" niet langer in mindering gebracht op de EBITDA (zoals in de bestaande faciliteit het geval was).

"Netto Rentelasten": 12 maanden voortschrijdende rentelasten op contante bedragen getrokken onder groeps- en/of lokale senior faciliteiten vermeerderd met jaarlijkse couponbetalingen op converteerbare obligaties en verminderd met rente ontvangen op deposito's en tegoeden.


---- --