P E R S B E R I C H T


Amersfoort, 9 juni 2005


Intentieverklaring DHV en Amsterdam ArenA


Medio mei is een intentieverklaring getekend door advies- en ingenieursbureau DHV en zijn Zuid-Afrikaanse partner Stewart Scott International (SSI) en de Amsterdam ArenA. Deze unieke combinatie zal zich als één partij presenteren aan de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het realiseren en verbeteren van de stadions en de bijbehorende infrastructuur voor het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika in 2010.


De samenwerking versterkt de dienstverlening van DHV op het gebied van o.a. projectmanagement en engineering, met lokale know-how (SSI) en specifieke stadionexpertise (Amsterdam ArenA). Daarnaast heeft het consortium afspraken gemaakt met TNO over het inbrengen van hun kennis op het gebied van bijvoorbeeld kunstgras en flexibel bouwen.


DHV heeft een ruime ervaring in de sport- en leisure markt. Zo was het bureau o.a. betrokken bij de realisatie van het Estádio do Drag o en de aanleg van de bijbehorende infrastructuur in Porto (Portugal) voor het EK Voetbal in 2004; voerde DHV het projectmanagement van de herontwikkeling, renovatie en bouw van respectievelijk Galgenwaard, het PSV-stadion en het Gelredome; en heeft DHV veiligheid-audits uitgevoerd in alle 36 stadions van de ere- en eerste divisieclubs van de Nederlands voetbalcompetitie. DHV s Zuid-Afrikaanse partner SSI was o.a. verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het nationaal stadion in Gaborone, Botswana.


Amsterdam ArenA heeft jarenlange ervaring in de exploitatie en management van een van s werelds meest toonaangevende en succesvolle stadions. Daarnaast heeft Amsterdam ArenA, middels haar dochter Amsterdam ArenA Advisory, geadviseerd bij de totstandkoming en management van verscheidene stadions wereldwijd, waaronder o.a. het EK 2004 stadion Estadio José Alvalade in Lissabon, het Olympisch Stadion van Berlijn, het Olympisch Stadion voor Beijing 2008 en recentelijk het Euroborg stadion in Groningen. Daarnaast is men betrokken geweest bij de planvorming voor nieuwe stadions in o.a. Liverpool (Everton FC), Tianjin (China), Praag (nationaal stadion), Gent (KAA Gent) en Recife (Brazilië)