Politie Drenthe

Week controle goed voor 8500 bonnen

Assen 09-06-2005 - Surveillanten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld hebben de afgelopen week zon 8500 automobilisten, bromfietsers en motorrijder bekeurd omdat ze te snel hebben gereden, zonder helm op de brommer zaten, niet de verplichte autogordel droegen of door rood reden. Bijna 400 blaastesten leverden geen overtreder op.

Een dag en avond radarcontrole op A28 spande de kroon met 3250 automobilisten die sneller reden dan 128 kilometer per uur (vrachtwagens sneller dan 87)
Er werden topsnelheden gemeten van 160 tot meer dan 180 kilometer per uur. Rond 100 automobilisten werden gelaserd terwijl ze meer dan 30 kilometer boven de maximaal toegestane snelheid reden. Er zijn vijf rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die meer dan 50 kilometer te snel reden. Er zijn 16 automobilisten bekeurd omdat ze het rode licht negeerden en 5 bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze zonder helm hun bromfiets bestuurden.
8500 keer sneu geld dus.

boetegeld
Controles Boetegeld = Sneu Geld komende week
Voor de komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 10 juni is er een gordel en roodlicht controle in Emmen. Zaterdag 11 juni wordt er s avonds en s nachts een alcoholcontrole gehouden in Beilen en omgeving.
Zondag 12 juni staat de radarauto op de N34 tussen Holsloot en Gieten en op de N34 tussen Gieten en de Punt.
Maandag 13 juni is er een radar snelheidscontrole op de Hondsrugweg en de Rondweg in Emmen.
Dinsdag 14 juni wordt er op snelheid gecontroleerd op De Splitting en de Boslaan in Emmen.
Woensdag 15 juni is er een laser, roodlicht en gordelcontrole in Assen. Donderdag 16 juni is er een radar snelheidscontrole op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen