Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

8 juni 2005 L 024

De heer M.H.J. Merkus (72) Lid in de Orde van Oranje Nassau

Voor zijn inzet als vrijwilliger bij de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie ontvangt Merkus een koninklijke onderscheiding. Op zaterdag 11 juni ontvangt Merkus ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie de versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Theo Merkus zet zich sinds 1975 in voor de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) en diverse andere organisaties. Hij heeft als vrijwilliger een grote bijdrage geleverd aan diverse ontwikkelingen op het gebied van natuur en milieu in en rond Nijmegen. Dit jaar is hij voor de 25ste keer de organisator, docent en excursieleider van de groencursussen. Deelnemers aan deze cursussen krijgen op zeer praktische wijze zicht op natuurwaarden en het ecologisch systeem. Dankzij de inzet van de heer Merkus hebben ruim 2000 mensen in de loop der jaren kennis gemaakt met de landschappen in en rond Nijmegen. Hij was diverse malen voorzitter en gastdocent bij de tweejarige opleiding van natuurgidsen. Hij is ook lange tijd bestuurlijk actief geweest bij het IVN, zowel lokaal, provinciaal als landelijk.

Naast deze activiteiten heeft hij zich ingezet als adviseur in het bestuur van sporthal Neerbosch-Oost Nijmegen. En als penningmeester van de Stichting Bejaardencentrum Malderburcht. Ook heeft hij zich ingezet voor de Parochie Johannes en Jacobus Dukenburg en de Stichting Hortus Arcadië.

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als organisator, docent en excursieleider van de groencursussen reikt loco-burgemeester drs. A.J.F.M. Hirdes de versierselen die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding uit aan Theo Merkus. Dit gebeurt zaterdag 11 juni om 12.30 uur in restaurant De Oude Molen, Molenweg 48 te Groesbeek.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Maassen, doorkiesnummer (024) 329 2380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen