Politie Zaanstreek-waterland


13:57 08-JUN-05
KROMMENIE, PADLAAN

Bromfietser gewond

Een 17-jarige Krommenieër is gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets ten val kwam bij wegwerkzaamheden. Op de Padlaan was een 50-jarige shovelmachinist met werkzaamheden bezig. Borden en hekken gaven aan dat er gewerkt werd en dat bromfietsers en fietsers af moesten stappen. De Krommenieër reed vanuit de richting Wormerveer door en moest uitwijken voor de shovel. Hierdoor belandde hij in een gat dat in het asfalt was gefreesd en kwam hij ten val. Per ambulance werd de jongeman, met vermoedelijk letsel aan zijn hoofd, naar het VU-ziekenhuis gebracht. De bromfiets was vermomd als snorfiets doordat er oranje vlakken op waren aangebracht. Het voertuig bleek niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

16:00 08-JUN-05
BEETS, PROVINCIALEWEG EN HOORNSE JAAGWEG

Politie controleert met lasergun

De politie heeft bij een snelheidscontrole met de lasergun 14 bestuurders bekeurd voor te hoge snelheid. Op de 80-kilometerweg was de hoogst gemeten snelheid 120 km per uur. Een 31-jarige bestuurder uit Beets moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij in de 60 kilometer zone 121 km per uur reed. Naast snelheid werd er bekeurd voor het niet dragen van de gordel, de telefoon in de hand hebben en ondeugdelijke remverlichting op een aanhanger.

18:28 08-JUN-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Winkeldief

De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer ingesloten die wordt verdacht van winkeldiefstal bij een bouwmarkt. Personeel van de bouwmarkt betrapte de man en hield hem aan toen hij zonder te betalen een breekijzer en tangen voorbij de kassa meenam zonder daarvoor te betalen. De agenten ontdekten dat de man voor meer dan 500 euro aan boetes niet had betaald. De goederen zijn teruggegeven aan de bouwmarkt en de verdachte moet een aantal dagen 'zitten' voor de onbetaalde bekeuringen.

21:06 08-JUN-05
PURMEREND, WETHOUDERSLAAN

Dronken bestuurder aangehouden

De politie heeft een 62-jarige Purmerender in zijn woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van rijden in een auto onder invloed van alcohol. Een getuige zag de man slingerend rijden en bijna aanrijdingen veroorzaken. Hij volgde de man en belde de politie waarna toegesnelde agenten de man in zijn woning hebben aangehouden. Aan het bureau blies de verdachte in het controleapparaat bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij is na verhoor met een rijverbod heengezonden.

02:27 09-JUN-05
PURMEREND, LINNAEUSLAAN
Dronken bestuurder deel 2
Een getuige belde de politie toen hij een bestuurder zag rijden die ernstig slingerend over de weg reed. Surveillerende agenten waren dicht in de buurt en zetten de 51-jarige man uit Purmerend met zijn bestelauto aan de kant. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en blies bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Na verhoor werd de verdachte met een rijverbod van tien uren en enkele processen-verbaal heengezonden.


06:56 09-JUN-05
WARDER

Auto gestolen bij inbraak woning

De politie onderzoekt een inbraak in een woning waarbij in de nacht van woensdag op donderdag een auto werd gestolen. Het is niet bekend hoe men de afgesloten woning binnenkwam want er werden vooralsnog geen sporen van verbreking gevonden. Naast een groene Mercedes E 220 personenauto met kenteken 59-HH-DF werd een geldbedrag, telefoon en horloge weggenomen. De technische recherche stelt nog een nader onderzoek in naar eventuele sporen.

08:14 09-JUN-05
WORMERVEER, INDUSTRIEWEG
Computers gestolen
Uit een bedrijfsverzamelgebouw werd een onbekend aantal computers met schermen gestolen. Men is binnen gekomen door een ruit in te gooien. Vervolgens is men via de plafonds naar naastliggende bedrijven geklommen. Diverse deuren werden geforceerd en meerdere ruimtes uitgebreid doorzocht waarbij behalve computers ook geld, camera's en andere goederen werden weggenomen.

12:32 09-JUN-05
ZAANDIJK, LINDENLAAN
Politie houdt bedreiger aan
De politie heeft een 28-jarige man uit Weesp aangehouden die wordt verdacht van bedreiging van een 62-jarige man uit Zaandijk. De mannen hadden in Amsterdam afgesproken om een zakelijk geschil uit te praten. De man uit Weesp verdacht de Zaandijker van fraude en zou hem vervolgens hebben bedreigd. Toen de Zaankanter aangifte had gedaan en de verdachte later voor de deur van zijn woning stond werd de politie gebeld en konden de toegesnelde agenten de man aanhouden.


---- --