NOVA

9 juni 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Van Anraat
Officier van justitie Fred Teeven zocht de afgelopen weken in Iraans Koerdistan naar bewijsmateriaal in de zaak tegen Frans van Anraat. Van Anraat wordt verdacht van oorlogsmisdaden en genocide. Volgens justitie heeft Saddam Hoessein de Koerden aangevallen met chemische wapens waar Van Anraat de grondstoffen voor leverde. In NOVA een reportage over het onderzoek van Teeven.

Sonneveld
Er zijn tot nu toe onbekende geluidsopnamen gevonden van cabaretier en zanger Wim Sonneveld. Sonnevelds vriend, Friso Wiegersma, vond ze op zijn zolder. Het gaat om liedjes en Franse chansons die Sonneveld opnam tussen 1935 - hij was toen 17 - en begin jaren vijftig. De opnamen staan op elf glas- en lakplaten die zijn alleen zijn af te spelen met speciale geluidsapparatuur.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Morgen in NOVA Politiek

Een nieuw zorgstelsel
Het is minister Hoogervorst van Volksgezondheid gelukt: het Nederlandse zorgstelsel gaat op de schop. Het ziekenfonds verdwijnt, er komt één basisverzekering en iedereen kan zich desgewenst bijverzekeren. Hans Hoogervorst is morgen te gast in NOVA Politiek.

Verder een gesprek met de Vlaamse minister van Mobiliteit Kathleen van Brempt over het Nederlandse 'nee' tegen de grondwet en de Belgisch-Nederlandse verhoudingen sindsdien. En: de meningen uit De Straat over het nieuwe zorgstelsel en de zetelverdeling in de Tweede Kamer volgens de nieuwste Politieke Barometer.

Presentatie: Jeroen Pauw en Paul Witteman

Een uitzending van NOVA Politiek bijwonen? Bel met VARA Klantenservice: 0900 - 0123 (¤ 0,10 pm).

(Onderwerpen onder voorbehoud)


NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.