SARA


gepubliceerd op donderdag 9 juni 2005

Vereniging van Openbare Bibliotheken en SARA sluiten overeenkomst voor hosting-infrastructuur van Bibliotheek.nl

Op 6 juni 2005 is een nieuwe hosting-overeenkomst tussen de Vereniging van Openbare Bibliotheken en SARA ondertekend door mr. J.E. van der Putten, directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, en SARA-directeur dr. ir. A. Osseyran. De ondertekening van deze overeenkomst bevestigt de uitstekende samenwerking die de afgelopen jaren tot stand is gekomen.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken, opgericht in 1972, zet zich in voor de belangenbehartiging van haar leden, op bijvoorbeeld het gebied van auteursrecht, leenrecht en digitale content, IT-diensten en contacten met gemeenten, provincies en het ministerie van OCenW. Alle ruim 450 openbare bibliotheken in Nederland zijn lid van de vereniging.

De samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken sluit goed aan bij de rol van SARA als Nationaal e-Science support centre. SARA levert aan de Vereniging van Openbare Bibliotheken een breed scala van hosting-diensten. Naast de portal beheert SARA een groot aantal databases en applicaties. De hosting-diensten worden voornamelijk geleverd op basis van 7x24-uurs dienstverlening. De ITIL-methodiek en service level management vormen een belangrijke basis om de dienstverlening continue te optimaliseren voor de Vereniging van Openbare Bibliotheken.