Gemeente Terneuzen

Persbericht 09-06-2005

Burgerjaarverslag 2003-2004

De burgemeester zal vandaag, donderdag 9 juni, aan het begin van de raadsvergadering het eerste burgerjaarverslag van de gemeente Terneuzen aanbieden aan de gemeenteraad. Het verslag is in eerste instantie bedoeld als verantwoording aan de raad, maar heeft als achterliggend doel de verbetering van de relatie tussen het gemeentebestuur en de burger.

Vanaf 2003 zijn alle burgemeesters wettelijk verplicht om verslag te doen van de kwaliteit van de dienstverlening en van de wijze waarop inwoners worden betrokken bij het maken van beleid. De gemeente Terneuzen heeft vanwege de herindeling op 1 januari 2003 uitstel gekregen zodat nu een verslag van 2003-2004 beschikbaar is. In dit eerste burgerjaarverslag kijkt de burgemeester terug naar de verschillende activiteiten van de gemeente en de manier waarop dat de burgers raakt.

Op basis van een burgertevredenheidsonderzoek kan worden geconcludeerd dat burgers over het algemeen tevreden zijn over de dienstverlening. Ik realiseer me wel dat het burgertevredenheidsonderzoek van TNS NIPO onvoldoende geschikt is om de totale dienstverlening te beoordelen. Het komende jaar zullen ook andere instrumenten worden gebruikt om te werken aan verbetering van de dienstverlening aan de burger. Zo kan de afhandeling van schriftelijk contact verbeteren, snel en correct afhandelen van brieven is ons streven. Het is ook belangrijk dat er instrumenten worden ontwikkeld waarbij we de kwaliteit zowel kwantitatief als kwalitatief meten, bijvoorbeeld bij de klachtenregeling, aldus de burgemeester.

Deze aspecten, maar ook de dienstverlening op het gebied van wijkbeheer, bezwaarschriften, veiligheid, milieu, maatschappelijke zorg, economisch beleid en brandweer komen aan bod. Het burgerjaarverslag 2003-2004 telt 24 paginas en is vanaf vrijdag 10 juni gratis af te halen bij de publieksbalies in Axel, Sas van Gent en Terneuzen (zolang de voorraad strekt). Het rapport staat ook op de gemeentelijke website.

Noot aan de redactie:
De raadsvergadering begint op donderdag 9 juni om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis in Terneuzen. Zoals bij iedere raadsvergadering bent u ook nu van harte welkom.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Yvonne Wanders
Telefoonnummer: 0115-455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright