Ingezonden persbericht


Persbericht

S88 deel 3 dicht kloof tussen R&D en control systeem engineers

Eind 2003 kwam het derde deel van de ANSI/ISA S88 standaard uit. Binnen de batch verwerkende industrieën worden het eerste en tweede deel van S88 al jaren gebruikt. Er zijn echter nog maar weinig mensen op de hoogte van het bestaan van het nieuwe, derde deel. Op 9 juni a.s. organiseert TWP in Eindhoven een seminar over deel 3 van de industriële standaard ANSI/ISA S88. Het seminar is bedoeld voor medewerkers R&D, control systeem engineers, productiemanagers, projectleiders, proces technologen en systeem integratoren.

Receptontwikkeling volgens ANSI/ISA S88.03
Een General Recipe is een recept dat beschrijft hoe je een product produceert, zonder in te gaan op de besturing van de machines en installaties die het product daadwerkelijk produceren. Het voordeel van werken met General Recipes is dat productiebedrijven productinformatie centraal kunnen beheren en zodoende kunnen werken met eenduidige informatie voor alle productielocaties, onafhankelijk van locale eigenschappen zoals taal, capaciteit en maateenheden. Deel 3 van S88 definieert de standaard structuur en inhoud van deze General recipes en geeft een aanzet voor de transformatie van General Recipes naar de Master Recipes die de locale machines en installaties besturen en controleren.

Verschil met S88 deel 1
Deel 3 geeft een gedetailleerde definitie van de inhoud van een General Recipe. Deel 1 van S88 gaat slechts heel summier in op dit type S88 recept, omdat deel 1 vooral is gericht het besturen en controleren van locale machines en installaties op basis van een Master Recipe. Met name vanuit de wens van eindgebruikers is vervolgens een derde deel van de S88 standaard ontwikkeld, gericht op een standaard methode voor de ontwikkeling en afbeelding van productinformatie, zodat deze door alle productielocaties van de onderneming gebruikt kan worden.

Voordelen
Dankzij General Recipes wordt het mogelijk om op alle productielocaties uit te gaan van 1 uniek recept voor een product en dit op een gestandaardiseerde wijze te transformeren naar de besturing van specifieke productielijnen. Zo wordt de kloof tussen R&D, productie en automatisering gedicht en communicatiestoornissen tussen afdelingen of vestigingen verminderen.

Seminar
Het seminar vindt plaats op 9 juni a.s., van 9.00 tot 16.30 uur, De Zaale 11, 5612 AJ, Eindhoven. Investering: ¤ 495,- excl. BTW. Aanmelding via www.TWPtraining.info.

TWP
TWP is een onafhankelijke organisatie voor training, coaching en consultancy op het gebied van industriële standaards en richtlijnen. TWP heeft een uniek contract afgesloten met ISA om als enige in de BeNeLux de officiële ISA trainingen te mogen verzorgen. ISA (Instrumentation, Systems and Automation Society) is het toonaangevende non-profit instituut voor de ontwikkeling van internationale standaards, zoals S88 en S95. TWP onderhoudt de websites www.S88.info en www.S95.info.

---