PERSBERICHT - 2005-05-11

Uitnodiging persreis Wandelen over de Adelaarweg in Tirol

De Oostenrijkse regio Tirol wordt al jaren beschouwd als het populairste wandelgebied van de Alpen. Duizenden wandelkilometers zijn uitgestippeld voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars.

Vanaf deze zomer biedt Tirol een nieuw bergavontuur, de Adelaarweg. Deze 280 kilometer lange route is als een adelaar uitgestippeld, met zijn vleugels gespreid over de regio. Van de Kaiserwinkel in het Tiroler Unterland via Karwendel en Innsbruck omhoog via Kaisers in het Lechtal tot aan de Arlberg.

Uitnodiging
Graag nodigen wij belangstellende mediavertegenwoordigers namens de Tirol Tourist Board uit om van 9 tot en met 12 juni kennis te maken met de Adelaarweg en de prachtige omgeving van de Achensee. Tijdens deze persreis maakt men kennis met één van de 31 etappes van de Adelaarweg. Men kan kiezen uit een parcours voor beginners (2 uur) of gevorderden (4 a 5 uur).

Steenolie
Ook maakt u kennis met de omgeving van het grootste meer van Tirol, de Achensee. Uit dit meer wordt al generaties lang steenolie gewonnen en uiteraard zal een wellness-behandeling met dit natuurproduct niet in het programma ontbreken. Op het programma staan verder; een boottocht over de Achensee, Nordic Walking in de directe omgeving van het meer en de officiële opening van de Adelaarweg. Tenslotte laten wij u ook proeven van de culinaire verrassingen uit de Tiroler keuken.

Geïnteresseerde reisjournalisten die aan de persreis willen deelnemen kunnen zich aanmelden via het bijgaand antwoordformulier.

Mocht u aanvullende vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet te bellen.

COMMUNIGATE
Jody Koehler
Tel 070 33 88 325
info@communigate.nl