Ingezonden persbericht



---


P e r s b e r i c h t

Embargo tot donderdag 9 juni 2005 12.00 uur

KPN wint prestigieuze Business Process Excellence Award 2005

IDS Scheer reikt vandaag de Business Process Excellence Award uit aan KPN. De Award is toegekend aan KPN in de categorie strategie. De uitreiking vindt plaats tijdens ProcessWorld Europe '05, die op 9 en 10 juni wordt gehouden in het Congres Centrum van de Duitse stad Leipzig. De heer Helmut Kruppke, CEO van IDS Scheer, overhandigt de prijs.

De BPE Award is in 2005 ingesteld door IDS Scheer. Doel van de prijs is innovatieve oplossingen voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen - die gebruik maken van passende hulpmiddelen en leiden tot voordelen voor de gebruiker - in de schijnwerpers te zetten. De Award kent vijf categorieën en wordt vanaf nu jaarlijks toegekend aan bedrijven die excelleren in het vinden van die innovatieve oplossingen. Een deskundige jury beoordeelde alle inzendingen op originaliteit, innovativiteit en toegevoegde waarde voor het bedrijf. De prijs bestaat onder meer uit een kunstwerk van glas. Voor glas is gekozen, omdat dit de transparantie benadrukt die door IDS Scheer en haar afnemers wordt nagestreefd bij de inrichting van hun bedrijfsprocessen. De vijf winnende cases zullen in boekvorm verschijnen.

KPN wint de prijs in de categorie strategie, door de zeer innovatieve wijze waarop het inspeelt op de marktbehoeften en -ontwikkelingen op de zeer competitieve telecom markt. KPN streeft naar maximale klanttevredenheid en bereikt dat door een continue focus op operational excellence en door blijvend de beste kwaliteit services aan haar klanten aan te bieden. Als marktleider in Nederland, vindt KPN het daarbij belangrijk om voor haar aandeelhouders en toezichthouders een transparante onderneming te zijn. KPN richt zich daarom sterk op het optimaliseren van haar bedrijfsprocessen. Business process modeling, gebruikmakend van de ARIS-methode en -middelen, maakt daar een essentieel onderdeel van uit. KPN bereikt dit in drie stappen. Allereerst voerde het een ontwikkelingscyclus voor processen in. Vervolgens werd een state-of-the art web oplossing voor eindgebruikers ontworpen. Tot slot werden heldere regels vastgelegd voor het modelleren van de processen, die ook rekening houden met wet- en regelgeving, zoals de Sarbanes Oxley Act en IFRS. Naar de mening van de jury een uitstekend voorbeeld van 'operational excellence'.

Voor de redactie

Achtergrondinformatie IDS Scheer
IDS Scheer ontwikkelt bedrijfsbrede oplossingen voor business process management. Met het ARIS proces platform biedt IDS Scheer een volledig portfolio voor de modellering, analyse, implementatie, integratie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. IDS Scheer biedt proces en IT oplossingen. De ARIS Toolset, onderdeel van het ARIS proces platform, is wereldwijd de meest verkochte proces modelleer oplossing en wordt door 90% van de DAX 30 ondernemingen gebruikt. In Nederland werkt inmiddels ruim 35% van de AEX beursgenoteerde ondernemingen met ARIS. IDS Scheer is in 1984 opgericht door Prof. August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf heeft meer dan 4.000 klanten in 50 landen worden. IDS Scheer is wereldwijd vertegenwoordigd door een netwerk van eigen vestigingen en business partners. ARIS is hiermee doorgegroeid tot een wereldwijde standaard voor procesmodellering en optimalisatie.In 2004 realiseerde IDS Scheer een omzet van ruim 280 miljoen euro. Wereldwijd werken meer dan 2.200 mensen voor het bedrijf. In Duitsland behoort IDS Scheer tot de 15 grootste IT dienstverleners. In Centraal en Oost Europa is het marktleider. IDS Scheer staat genoteerd aan de TecDax van de Frankfurt Stock Exchange en maakt hiermee onderdeel uit van een toonaangevende groep bedrijven die worden verhandeld op de aandelenbeurs, de DAX 110.

Voor informatie

IDS Scheer Nederland B.V.
Erwin Angelier, marketing manager
Tel: +31 (0)70 301 20 40
Fax: +31 (0)70 301 20 41
Mob: +31 (0)6 21248480
Email: Erwin.angelier@ids-scheer.com
Website: www.ids-scheer.nl
Overgoo 2-A
2266 JZ Leidschendam


---- --