Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politiewijzer binnenkort bij duizenden gezinnen op de mat
Publicatiedatum: 03-06-2005

In de politieregio Gelderland-Midden valt vanaf 13 juni weer bij duizenden gezinnen de Politiewijzer op de mat. De Politiewijzer is een handig naslagwerkje met allerlei wetenswaardigheden over politiezaken voor alle inwoners van het werkgebied. Lezers kunnen er ook nuttige tips in terugvinden en kennismaken met hun gebiedsagent in de woonbuurt. Ook is te lezen wat de politie het afgelopen jaar heeft gedaan en de komende jaren wil gaan doen.

Van openingstijden van politiebureaus tot de hoogte van bepaalde verkeersboetes: elk jaar weer verschijnt er een nieuwe Politiewijzer zodat de informatie steeds up-to-date is. Een eerder gehouden lezersonderzoek toonde aan dat het boekje positief beoordeeld wordt. Inwoners van de politieregio bleken het nuttig en belangrijk te vinden om op die manier geïnformeerd te worden over hun politiekorps. Dat is ook precies de doelstelling van het uitgeven van de Politiewijzer. Het boekje wordt gratis huis-aan-huis verspreid binnen de regio en is in beperkte hoeveelheid beschikbaar in de diverse politiebureau's. Overigens is de Politiewijzer ook in digitale vorm beschikbaar op www.politiewijzer.nl .

De politieregio Gelderland-Midden bestaat uit drie districten: In het noordwesten het district West-Veluwe Vallei (waaronder de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Ede, Wageningen en Renkum), in het midden Arnhem-Veluwezoom (waaronder de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal en Doesburg) en in het zuidoosten het district Rivierenland (waaronder de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard, Westervoort, Duiven, Zevenaar en Rijnwaarden). In elk district wordt een voor dat deel aangepaste versie van de Politiewijzer verspreid. De regio telt ongeveer 630.000 inwoners, die door ongeveer 1800 medewerkers van politiezorg worden bediend.