Railion

Nieuwsbrief 3 juni 2005

STINNESrailport bij Milaan

Snel railtransport tussen Nederland en Milaan is nu ook weggelegd voor ontvangers zónder spooraansluiting in de regio Milaan. Want vanaf 13 juni rijden er vijf keer per week rechtstreekse treinen tussen Mannheim en de spiksplinternieuwe STINNESrailport Desio bij Milaan. In een hal worden onder meer palletladingen, coils, machines, auto-onderdelen, natuursteen, hout, papier, meubelen, levensmiddelen en verpakte chemicaliën direct overgeslagen op vrachtwagens die de laatste kilometers voor hun rekening nemen. Op het buitenterrein is ruimte voor containers, trailers en overslag van bulklading.

Vanuit Nederland kunnen klanten gebruikmaken van een snelle railverbinding vanaf Rotterdam Kijfhoek naar Mannheim. Vanuit Mannheim is Milaan dan nog slechts 14 uur sporen. Stinnes voert over de totale keten een strakke regie. Daarbij is ze niet meer afhankelijk van het Italiaanse unit cargonetwerk. Hierdoor is de betrouwbaarheid bijzonder hoog en krijgen de klanten krijgen hun wagens eerder terug voor herbelading.

De railport bij Milaan is de tweede in zijn soort in Noord-Italië. De STINNESrailport in Castelguelfo nabij Parma draait al enige tijd met succes.

Kermisvervoer

In juni is er een enorme kermis bij de Amsterdam Arena. Railion vervoerde de grootste verplaatsbare wildwaterbaan van Europa. Twee treinen met ieder 25 pakketten ter grootte van een 40-voetscontainer, brachten de onderdelen van Venlo naar Amsterdam Westhaven. Vandaag haalt Railion weer een trein op in Venlo, dit keer met de één-na-grootste achtbaan van Europa. Eind juni gaan de kermisattracties wederom per trein, naar het Duitse Neuss, waar de kermis weer wordt opgebouwd.

Railion Nederland N.V. is Nederlands grootste railtransportbedrijf en behoort tot de Stinnes groep.