Provincie Zuid-Holland

03 June 2005

13 juni informatiebijeenkomst over tracékeuze Rijnlandroute

Een vervolgonderzoek naar de verbreding van de N206, nader onderzoek naar het Valkenburg Zuid tracé in relatie tot de ontwikkelingen van Marinevliegkamp Valkenburg en een gedegen onderzoek van het Korte Vliet / Oude Rijn tracé en het N11 / A11-west tracé als oplossing van de verkeersproblematiek tussen de A4 en de A44.Dat zijn de belangrijkste conclusies van het besluit van de Stuurgroep RijnlandRoute. In de stuurgroep zitten bestuurders van de Provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland en het stadsgewest Haaglanden. De leden van de stuurgroep komen die keuze toelichten tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 13 juni in Hotel Holiday Inn in Leiden. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Met dit besluit kan geconcludeerd worden dat de tracés Rijnsburg-Noord en Churchilllaan geen deel meer uitmaken van de Rijnlandroute. De RijnlandRoute vormt dé oplossing voor verbetering van de bereikbaarheid in het gebied van Leiden tot de kust. Dat is de mening van bestuurders van de Provincie Zuid-Holland en de Regio Holland Rijnland, verenigd in de Stuurgroep Rijnlandroute. Tijdens deze bijeenkomst zullen gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de Provincie Zuid-Holland, mevrouw J. van Nieuwenhoven en de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van Holland Rijnland, de heer M. Witteman het besluit van de stuurgroep toelichten en is er gelegenheid tot het stellen van vragen

Wat: Informatiebijeenkomst RijnlandRoute
Locatie: Holiday Inn Hotel te Leiden
Haagse Schouwweg 10 in Leiden
Aanvang: 19.30 uur (einde ca. 21.00 uur)

Leefbaarheidsproblemen
De oost-west verbinding tussen Katwijk en de A4 is al jaren overbelast. Naast hinder voor het verkeer zijn er ook leefbaarheidsproblemen als geluids- en stankoverlast en sluipverkeer door woonwijken. Door toekomstige ontwikkelingen op het gebied van wonen en werken zal de druk op de wegen, en dus ook de overlast, de komende jaren alleen nog maar toenemen. De bereikbaarheidsproblemen staan de regionale economische groei in de weg terwijl een goede bereikbaarheid de ruimtelijke en economische ontwikkeling juist kan stimuleren en de overlast verminderen. De gemeenten Katwijk, Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg, Valkenburg, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude, de regio Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland onderzoeken hoe de situatie geoptimaliseerd kan worden.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22