Gemeente Schiedam


De commissie Beheer en Middelen vergadert

Op maandag 13 juni 2005, aanvang 20.00 uur, Stadserfcomplex, Aleidazaal, Stadserf 1, Schiedam.

De vergadering is openbaar. Voorzitter is het raadslid de heer M.J.C. Houtkamp.

Onderwerpen op de agenda zijn onder meer:

Programmarekening 2004: hoe is het in 2004 gegaan met alle voorgenomen plannen en activiteiten die in de begroting voor 2004 stonden? En wat betekent dat voor de financiën van de gemeente?

Bestuursrapportage mei 2005: hoe staat met het de uitvoering van alle voorgenomen plannen en activiteiten die in de begroting voor 2005 staan, en wat betekent dat voor de financiën van de gemeente ?

Financiële Kadernota 2006: wat betekenen de hierboven genoemde stukken, de stand van zaken van de voorgenomen bezuinigingen en de ontwikkeling van de reserves voor de financiële positie van de gemeente? Hoeveel ruimte is er voor nieuwe activiteiten in 2006? En welke activiteiten moeten dat dan zijn? Moet er opnieuw bezuinigd worden?

Nota Herijking conversie: voorstellen voor een gewijzigd grondbeleid, o.a. gewijzigde prijsberekeningen voor de omzetting van erfpacht in grondeigendom. De pers heeft er al de nodige aandacht aan besteed.

De discussie over bovengenoemde onderwerpen zal naar verwachting vooral in de raadsvergaderingen van 20, 28 en 30 juni 2005 plaatsvinden, in de commissie kan alvast een start worden gemaakt.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De complete agenda kunt u vinden op

www.schiedam.nl. Inspreken bij agendapunten is in de regel mogelijk, echter niet bij het verslag en de voortgangslijst. Ook is er een rondvraag voor het publiek, waarin zaken aan de orde kunnen worden gesteld die niet op de agenda staan maar wel tot het werkterrein van de commissie behoren.

Informatie bij dhr. J. Gordijn, tel.: 010-2465788, e-mail: j.gordijn@schiedam.nl, secretaris van de commissie Beheer en Middelen.