Gemeente Zwolle

Afsluiting Blijmarkt en Koestraat in verband met rioolvervanging

Maandag 13 juni t/m vrijdag 7 oktober 2005 gaat aannemingsbedrijf Van Gelder, in opdracht van de gemeente Zwolle, de riolering in de Blijmarkt, Koestraat vervangen.

Om de overlast voor de bewoners en andere verkeer zoveel mogelijk te beperken zijn de betreffende straten opgedeeld in zeven vakken. Over het algemeen wordt er in twee vakken tegelijkertijd gewerkt. In de vakken waar gewerkt wordt is op dat moment de straat afgesloten voor verkeer. De trottoirs zijn wel zoveel mogelijk begaanbaar.
De rioolwerkzaamheden omvatten de volgende activiteiten: het uitbreken van de klinkers in de rijbaan;
het uitgraven van het oude riool;
het leggen van nieuwe rioolbuizen;
leggen van klinkerverharding.

Overzicht
Globaal ziet het tijdschema er als volgt uit:
13 juni Luttekestraat, ter hoogte van T-splitsing Blijmarkt (vak 1); 13 juni t/m 2 september: Blijmarkt (vak 2 t/m 5); 25 juli t/m 21 augustus vakantieperiode;
29 augustus t/m 30 september: Koestraat (vak 6 en 7). Gedurende de vakantieperiode (van 25 juli t/m 21 augustus) worden alle straten vrijgegeven en kan het verkeer weer normaal rijden. Een volledig overzicht van waar, wanneer gewerkt wordt staat op deze site van de gemeente Zwolle: ga naar wijkinformatie/ werken aan de weg/ wegwerkzaamheden/ Binnenstad: Blijmarkt ? rioolwerkzaamheden (zie ook de link onderaan deze pagina).

Verkeersmaatregelen
Ten behoeve van de bereikbaarheid en het behouden van de verkeersdoorstroom in de Praubstraat en Goudsteeg, geldt er een parkeerverbod voor de parkeerplaatsen voor de woningen aan de Blijmarkt 8, 10, 12 en 14, voor zolang het werk duurt.
Op de vrijdag is in vak 4: de kruising Blijmarkt - Praubstraat en in vak 5: de kruising Blijmarkt-Goudsteeg toegangelijk in verband met de warenmarkt.

Daarnaast geldt een wijziging van de rijrichting van eenrichtingsverkeer in de Bloemendalstraat van Sassenstraat naar Koestraat en geldt in de Praubstraat tweerichtingsverkeer met ingang van 11 juli.

Activiteiten in de binnenstad
Tijdens de rioolwerkzaamheden vinden er tevens andere activiteiten plaats in de omgeving. Dit betreft:
11 juni: Halve Marathon: van Hanzeland naar en door binnenstad; 20 juni: Stad als Theater;
21 juni: Koningin op bezoek (Potgietersingel afgesloten); 6, 13, 20 en 17 juli: Blauwvingerdagen.
Het doorgaand verkeer is dan wel gestremd maar per fase (vak) wordt met borden een omleidingroute aangegeven.

Voor bezoek aan aanliggende percelen (o.a. museum en schouwburg Odeon) wordt geadviseerd om de auto te parkeren op de nabij liggende parkeeraccommodaties (zoals Potgietersingel en Emmadek) en te voet verder te gaan. Het parkeerverwijssysteem geeft de beschikbare parkeeraccommodaties aan.

Bevoorradend verkeer kan tot zekere hoogte de locaties bereiken via de omleidingroute.


---