Fontys


Fontys Sporthogeschool tekent convenant met diverse scholen

De Sittardse vestiging van Fontys Sporthogeschool gaat een samenwerkingsverband aan met de scholen in het werkveld bij het realiseren van een opleidingsvariant. Dit convenant wordt op 13 juni gesloten met een drietal schoolbesturen van basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Fontys Sporthogeschool haalt hiermee de praktijk nadrukkelijker binnen de opleiding.
donderdag 9 juni 2005 door Femke Huvenaars
Fontys Sporthogeschool heeft twee vestigingen, Sittard en Tilburg. Sittard biedt op dit moment vijf verschillende studierichtingen aan die opleiden tot een functie in de sportwereld. Met het sluiten van het convenant komt er een nieuwe studierichting bij. Deze nieuwe richting is een variant op de traditionele opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding zoals die in Tilburg gegeven wordt. Aankomende studenten uit Limburg, die de opleidingsvariant Leraar Lichamelijke Opvoeding willen volgen, hoeven daarvoor niet meer af te reizen naar Noord-Brabant.

De nieuwe studierichting in Sittard wordt opgezet rondom de methode `Opleiden in de school'. Deze methode veronderstelt een grote mate van zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid bij de student. De student stuurt zijn eigen leerproces en ontwikkeling. Een ontwikkeling die voor een groot deel in de praktijk plaatsvindt. Het wordt niet voor niets ook aangeduid met de term `werkplekleren'. Experts uit de praktijk hebben in deze methode een belangrijke rol als opleider en begeleider. Op deze manier wordt de kloof tussen de theorie en de praktijk overbrugd.

Om de nieuwe afstudeerrichting goed op te kunnen zetten sluit Fontys Sporthogeschool een convenant met Trevianum Scholengroep, DaCapo College en Focus (Stichting Katholiek Onderwijs). De ondertekening van dit convenant vindt plaats op 13 juni, van 17.00 tot 19.00 uur bij Fontys Sporthogeschool, Mrg. Claessensstraat 4 te Sittard. Ondertekenaars zijn de heer Van Tilborg, Directeur Fontys Sporthogeschool, de heer Hendricks, Trevianum Scholengroep, de heer Hawinkels, Dacapo College en de heer Demandt, Focus (Stichting Katholiek Onderwijs).