Gemeente Vlaardingen


Eerste paal gezondheidscentrum Kopenhagenlaan
09 juni 2005

Maandag 13 juni is het zover: de eerste paal wordt geslagen voor de bouw van een gezondheidscentrum aan de Kopenhagenlaan. In dit gezondheidscentrum komen de zes huisartsen van Holystaete, Thuiszorg NWN, tandarts Scholten en een apotheek.

Dit gezondheidscentrum is het eerste concrete resultaat van de zeer nauwe samenwerking van de gemeente en de Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG)

Coöperatief samenwerkend hebben de gemeente Vlaardingen en de FSG de afgelopen jaren een plan ontwikkeld. Met dit plan willen ze de infrastructuur verbeteren van de gezondheidszorg in Vlaardingen. Daarbij is vooral aandacht voor voldoende huisartsen nu en in de toekomst. Hiertoe is vorig jaar een intentieverklaring opgesteld om de komende vier jaar vier HOED-praktijken
(huisarsten-onder-een-dak-praktijk) te realiseren verspreid over Vlaardingen.

Als eerste wordt maandag gestart met de bouw van het gezondheidscentrum aan de Kopenhagenlaan. In Holy was het vrij lastig om een geschikte plek te vinden voor een dergelijk centrum. Niet alleen voor de huisartsen moest worden gebouwd, maar de Thuiszorg NWN had aangegeven uit haar jasje te knappen en naar nieuwe huisvesting op zoek te zijn. Dankzij het gezamenlijk optrekken werd het ook voor de Thuiszorg haalbaar om voor medewerkers en cliënten een goede voorziening te realiseren.

Maandag 13 juni slaan de heer P.H.M. Scheffer (wethouder Volksgezondheid/Zorgketen) en de heer P. Stigter (huisarts), respectievelijk namens de gemeente Vlaardingen en de gebruikers, de eerste paal.