Partij van de Arbeid


Persbericht PvdA


Den Haag, 9 juni 2005


Wouter Bos op pad met nieuwe FNV-voorzitter Agnes Jongerius


Op maandag 13 juni loopt een groot aantal Kamerleden van de PvdA een dagje mee met vakbondsbestuurders. De PvdA organiseert deze dag om de Haagse werkelijkheid te confronteren met de werkelijk in de bedrijven en instellingen.


Onlangs pleitte PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos voor eerherstel van het overleg met sociale partners. Reden hiervoor is het gegeven dat in Nederland sociale partners, maar met name vakbonden, in staat zijn hervormingen voor te bereiden en af te spreken waar geen vakbond in welk ander land dan ook zijn vingers aan zou branden. Die houding van de vakbonden in Nederland is een groot goed en we moeten dat koesteren. Dit pleidooi voor een herwaardering van het overleg met sociale partners en samenwerking met de bonden wordt onderstreept door een de door de PvdA-fractie georganiseerde vakbondsdag .


Wouter Bos zal op deze dag samen met FNV- voorzitter Agnes Jongerius optrekken. Het bezoek zal ook in het teken staan van een ontmoeting tussen de nieuwe generatie leiders van beide bewegingen. Hoe zal in de toekomst de verhouding tussen de politiek en de sociale partners eruit komen te zien?


Het programma van Wouter Bos en Agnes Jongerius ziet er als volgt uit:


08.00 uur Start actieweek Kinderopvang.


Onder het motto Laat kinderopvang niet vallen opening actieweek in de kinderopvang. delen ze flyers en strandballen uit aan ouders die hun kinderen naar het kinderdagverblijf brengen. Adres: Kinderdagverblijf De Klapmuts, Kelbergen 16 in Amsterdam


12.00 uur lunch


Gezamenlijke lunch ter kennismaking met overige FB leden. Kantoor FNV vakcentrale, Naritaweg 10 te Amsterdam


13.30 uur


Te gast bij CAO onderhandelingen schoonmaak. Bestuurder/onderhandelaar Eddy Stam van FNV Bondgenoten geeft een inkijk in de lopende CAO onderhandelingen voor de schoonmaak.


Bel voor de overige plaatsen aan die door de Kamerleden worden bezocht:




Partij van de Arbeid