Gemeente Almere

Rioolreiniging en inspectie in deel Tussen de Vaarten

Vanaf maandag 13 juni starten de werkzaamheden aan de vuilwaterriolering in Tussen de Vaarten. De riolen worden schoongemaakt en geïnspecteerd. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Groep Midden Betuwe en duren ongeveer twee weken.

Waar?

Het betreft de vuilwaterriolering in de volgende straten: Jan van Eyckstraat, Pieter Breughelstraat, Jeroen Boschplantsoen, Johannes Vermeerstraat, Jan Steenstraat, Gerard Doustraat, Rembrandtweg en Frans Halsweg.

Schoonmaken riool

Het schoonmaken van de riolering kan voor enige overlast in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht zorgen. Dit komt omdat de riolering onder hoge druk met water wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om de deksels van toiletten en andere afvoeren tijdelijk dicht te houden als de reinigingswagens in de buurt zijn. Ook is het raadzaam om daarna alle zwanenhalzen weer vol te laten lopen met water.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan men op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met stadsdeelkantoor Stad Oost, Haagbeukweg 147, tel. 548 69 00