Gemeente Sint-Michielsgelstel


10-06-05
Ondertekening waterplan
Op maandag 13 juni ondertekenen de twee waterschappen die werkzaam zijn binnen Sint-Michielsgestel met de gemeente een bestuursovereenkomst die een bevestiging inhoudt voor het Waterplan. Het Waterplan stelt de gemeente in staat om samen met de waterschappen een duurzaam waterbeleid te kunnen realiseren. Door middel van de ondertekening van de Bestuursovereenkomst conformeren partijen zich aan de beoogde doelstelling en wederzijdse rechten en plichten.

De gemeente Sint-Michielsgestel is met waterschap De Dommel en waterschap Aa en Maas, op 7 juni 2001 een gezamenlijke verplichting aangegaan met als doel het opstellen van een Waterplan Sint-Michielsgestel. Het Waterplan is inmiddels tot stand gekomen en door de gemeenteraad van de gemeente Sint- Michielsgestel bij besluit van 22 april 2004 vastgesteld. Het Dagelijks Bestuur van waterschap De Dommel heeft het Waterplan op 25 mei 2005 vastgesteld; het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas heeft het waterplan op 4 november 2004 vastgesteld.

De gezamenlijke verplichting tussen de gemeente en beide waterschappen houdt ondermeer in dat ter vaststelling van het Waterplan Sint-Michielsgestel een Bestuursovereenkomst wordt getekend waarin is vastgelegd dat partijen zich formeel conformeren aan de inhoud van het Waterplan.

De ondertekening van de Bestuursovereenkomst is gepland op maandag 13 juni 2005 om 11.00 uur in het gemeentehuis te Sint-Michielsgestel. Namens de gemeente zal burgemeester mr. J. Pommer tekenen. Namens waterschap De Dommel tekent watergraaf P.C.G. Glas en namens waterschap Aa en Maas Dijkgraaf L.H.J. Verheijen.