BNN

MAANDAG IN WEG MET BNN

De Ejército Zapatista de Liberación Nacional is een gewapende revolutionaire groepering in Chiapas, een van de armste delen van Mexico. De Zapatistas claimen de rechten van de oorspronkelijke bevolking terug en vechten voor democratie, vrede en rechtvaardigheid voor alle Mexicanen. In de uitzending van Weg met BNN op 13 juni praat presentator Ramon Stoppelenburg met een backpacker die daar op bezoek is geweest. Daarnaast spreekt het Radio 1 programma tussen 20.00 uur en 21.00 uur met een documentairemaker op lokatie.

Ouders zijn snel bezorgd als hun kinderen besluiten om op reis te gaan. Ramon praat met een moeder die slapeloze nachten heeft, omdat haar zoon deze zomer Europa door gaat trekken. Is zulke bezorgdheid wel terecht? Een ervaren backpacker, wiens ouders zich rot schrokken toen hij meldde dat hij van Zuid-Afrika naar Nederland wilde reizen in een oude Mercedes, komt advies geven aan alle ouders en backpackers.

Manon Ossevoort is al eens op een traktor naar Parijs gereisd, volgende week vertrekt ze voor een nieuwe reis, deze keer helemaal naar de Zuidpool. Daarnaast zijn de berichten te horen die de 'Weg met BNN-backpackers' onderweg tijdens hun wereldreis wekelijks inspreken op de voice-mail.

Weg met BNN, iedere maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur bij BNN op Radio 1, is een informatief, verrassend en avontuurlijk reisprogramma.