Gemeente Rotterdam


Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 24

10 juni 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 13 t/m 19 juni 2005

Wethouder ontvangt boek

'Osma's grot - Nederland, de islam & de staat'

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) ontvangt op maandag 13 juni om 18.15 uur in kamer 120 van het stadhuis, het eerste exemplaar van het boek 'Osma's grot - Nederland, de islam & de staat. Zij ontvangt dit uit handen van de auteur Mohammed Benzakour. Publicist Benzakour geeft in zijn boek een visie op zaken als eerwraak, homifobe imams, Pim Fortuyn, 11 september en de film Submission. De auteur is genomineerd voor de verkiezing van de Journalist voor de Vrede 2005. Wethouder Van den Anker ontvangt het boek in bijzijn van NRC-colmnist en directeur Cultureel Centrum De Balie, Anil Ramdas.

(Voor meer informatie: Uitgeverij L.J. Veen, Ruth Bergmans, tel. 020 - 524 98 00)

Wethouder Van den Anker bezoekt cursus Tip voor je Dip

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) bezoekt op dinsdag 14 juni om 17.00 uur de cursus Tip voor je Dip, die gegeven wordt in het gebouw van de GGD aan de Schiedamsedijk 95. De cursus ondersteunt jongeren van 14 t/m 17 jaar bij somberheidklachten, om een depressie te voorkomen. Geleerd wordt om irreële gedachten om te zetten in reële gedachten. In totaal volgende 6 á 10 jongeren 11 bijeenkomsten van 5 kwartier. De wethouder volgt de laatste les van de cursus mee.

(Voor meer informatie: GGD, Communicatie, Peter van Rijn, tel. 433 96 95)

Wethouder Hulman opent Goudkoorts

Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken) opent op donderdag 16 juni om 16.00 uur het evenement Goudkoorts in het Beurs-WTC aan het Beursplein. Goudkoorts vindt van 16 t/m 18 juni plaats. Het is de eerste keer dat een dergelijke beurs voor cultuur- en bedrijfsleven wordt georganiseerd. Goudkoorts slaat een brug tussen de Rotterdamse cultuur en het Rotterdamse zakenleven om van elkaar te leren en met elkaar samen te werken. Het doel van Goudkoorts is het Rotterdamse cultureel potentieel onder de aandacht te brengen van een breed, veelzijdig en geïnteresseerd publiek, dat bestaat uit cultuurmakers, cultuurliefhebbers, lokale en nationale overheden, bedrijven en instellingen. Talentvolle Rotterdammers tonen hun kunsten in het zakelijk hart van Rotterdam. Goudkoorts is een project van kunstenaarsgroep Observatorium.

(Voor meer informatie: www.rotterdamheeftkoorts.nl of

Organisatie Observatorium, Ruud Reutelingsperger, tel. 010 - 276 05 02)

Burgemeester Opstelten bij opening vestiging Koelnmesse BV

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op dinsdag 14 juni om 17.30 uur aanwezig bij de opening van de Koelnmesse BV in Rotterdam. De opening vindt plaats in de Euromast gelegen aan de Parkhaven 20. De Koelnmesse behoort tot de top 5 in de wereld als het gaat om beurscomplexen. In Keulen vinden belangrijke beurzen plaats zoals de ANUGA (food), Photokina (fotografiesector), ISM (zoetwaren), IMM (meubels) etc. Voor een vestiging in de Maasstad is gekozen, omdat Keulen en Rotterdam handelssteden van elkaar zijn en de Rotterdamse haven de basis is voor de doorvoer naar Duistland. De Keulse beurzen zijn daarom belangrijk voor het Nederlandse bedrijfsleven. De vestiging van de Koelnmesse in Rotterdam kan het economische belang daardoor efficiënter uitwerken.

(Voor meet informatie: Koelnmesse BV, Managing Director, R.P. Schotema,

tel. 010 - 206 48 50)

Wethouder Geluk reikt Rotterdamse OSKAR's uit

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op dinsdag 14 juni tijdens een feestelijke avond tussen 19.30 uur en 21.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis de Rotterdamse OSKAR's uitreiken. Met deze prijs wil de gemeente Rotterdam, inspirerende en veelbelovende projecten uit het onderwijs onderscheiden. Alle projecten zijn gericht op het creëren van onderwijskansen voor kinderen in het Rotterdamse onderwijs. De OSKAR gaat naar drie categorieën: scholen en schoolbesturen, buitenschoolse instellingen en personen. De winnaars ontvangen een Oskarbeeldje en een geldbedrag, waarmee het project een extra stimulans krijgt.

(Voor meer informatie: Dienst Stedelijk Onderwijs, Anneth van Manen,

tel. 010 - 891 44 42)

Wethouder Van den Anker bezoekt Stichting Ontmoeting

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) bezoekt op woensdag 15 juni om 9.30 uur de Stichting De Ontmoeting aan de 's Gravendijkwal 95. Zij doet dit samen met gemeenteraadslid Arthur Vlaardingerbroek (Christenunie - SGP Rotterdam). De Ontmoeting, biedt op christelijke naastenliefde, professionele hulp aan dak- en thuislozen. Dat gebeurt doormiddel van veldwerk, dagopvang, hulpverlening, dagactiviteiten, E-centrum en woonbegeleiding. De volgende onderwerpen worden tijdens het bezoek besproken: samenwerking met andere instellingen, het starten van nieuwe projecten, contact met SoZaWe, Centraal onthaal, Veiligheid en de situatie rondom de 's Gravendijkwal.

(Voor meer informatie: Stichting De Ontmoeting, Communicatie, Maarten Tanis,

tel. mob. 06 - 16 31 29 01)

Burgemeester Opstelten hijst vlaggen op Vlaggenparade

Burgemeester mr. Ivo Opstelten hijst op woensdag 15 juni om 13.30 uur vlaggen op de internationale Vlaggenparade aan de Boompjes (bij Leuvenhavenbrug). De burgemeester zal in bijzijn van zes schoolkinderen zes vlaggen hijsen. Dat zijn achtereenvolgens vlaggen van het : 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix, Nederland, Aruba, Rotterdam en de Stichting Vlaggenmuseum Rotterdam. Op de vlaggenparade hangen 160 vlaggen van alle nationaliteiten die in Nederland vertegenwoordigd zijn. Deze vlaggen symboliseren de afspiegeling van onze samenleving.

(Voor meer informatie: Stichting Vlaggenmuseum, dhr. H. Horsting,

tel. 010 - 452 38 98)

Wethouder Van Sluis verwelkomt deelnemers conferentie

'Innovation in Architecture, Engineering and Construction in ICT'

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) verwelkomt op woensdag 15 juni om 17.00 uur tijdens een openingsreceptie in de Burgerzaal van het stadhuis de deelnemers van de conferentie 'Innovation in Architecture, Engineering and Construction in ICT'. De internationale conferentie duurt van 15 tot en met 17 juni en vindt plaats in het World Trade Center aan het Beursplein. De organisatie ligt in handen van de Technische Universiteit Delft in samenwerking met de Loughborough University in Groot-Brittannië. De conferentie wordt bezocht door circa 120 ingenieurs en architecten uit onder meer de Verenigde Staten, Japan, China en verschillende Europese landen. De organisatoren hebben bewust gekozen voor de locatie Rotterdam vanwege de variëteit aan architectuur en cultuur.

(Voor meer informatie: Technische Universiteit Delft, Sevil Sariyildiz,

tel. 06 - 53 81 03 53)

Wethouder Geluk ontvangt advies van Stedelijk Adviescommissie Ouderenbeleid

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) neemt op vrijdag 17 juni om 15.00 uur tijdens het Symposium 'Onzichtbaar - Onmisbaar', het laatste advies van de Stedelijke Adviescommissie Ouderenbeleid (SAO) in ontvangst. Het symposium duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats in de Cruisterminal aan de Wilhelminakade. Na bijna 12½ jaar komt er een einde aan de werkzaamheden van de SAO. Als afsluiting organiseert de SAO het symposium 'Onzichtbaar - Onmisbaar'. Mede hierdoor wil de SAO het brede spectrum van ouderenbeleid nog eenmaal belichten en bespreken. Het symposium gaat over ouderen nu en de komende vijftien jaar.

(Voor meer informatie: SAO, Bea Rowlinson-Grashoff, tel. 010 - 411 28 29)

Wethouder Bolsius verricht opening Singelfeest

Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) verricht op zaterdag 18 juni om 13.30 uur de feestelijke opening van het Singelfeest op het grasveld aan de Crooswijksekade ter hoogte van nr. 15. Het Singelfeest is de feestelijke oplevering van de Crooswijksesingel en de Boezemsingel, als onderdeel van het Singelplan. Belangrijk element in het Singelplan is de wens om de " grandeur" van een aantal historische singels uit het 'Waterproject van Rose' te herstellen. W.N. Rose was van 1839 tot en met 1855 stadsarchitect van Rotterdam. Onder zijn leiding zijn de negentiende-eeuwse singels in Rotterdam tot stand gekomen. Tijdens het Singelfeest kunnen bezoekers een rondleiding langs de Crooswijksesingel maken en vinden diverse kinderactiviteiten en muziekoptredens plaats.

(Voor meer informatie: Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Henriëtte Tabbers,

tel. 010 - 206 08 15)

Wethouder Van den Anker reikt Maasbokaal uit

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) reikt op zaterdag 18 juni om 17.15 uur De Maasbokaal uit op het Noorplein. De Maasbokaal is een onderscheiding die de wethouder uitreikt op het muziekfestival 'Een ander geluid aan de Maas'. De artiesten die optreden zijn op een of andere manier betrokken bij de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang of verslavingszorg. De meest toonaangevende presentatie wordt onderscheiden met de Maasbokaal, dat een ontwerp is van Sjaak Sens.

(Voor meer informatie: Basisberaad Rijnmond, coördinator Arie Harthoorn,

tel. 010 - 466 59 62)

En verder...

· gaat wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) op dinsdag 14 juni om 12.00 uur op werkbezoek bij de stichting VraagWijzer-IJsselmonde aan de Grote Hagen 88. De VraagWijzer-IJsselmonde is een stichting voor welzijn, zorg en wonen.

(Voor meer informatie, VraagWijzer-IJsselmonde, Eileen Zaat,

tel. 010- 482 11 00)

· bezoekt wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) op donderdag 16 juni om 9.45 uur de Stichting DISCK aan de Pieter de Hoochweg 108. Tussen 9.45 uur en 12.30 uur zal de wethouder samen met de vertegenwoordigers van de stichting zowel een voorschool als een brede school in het voortgezet onderwijs bezoeken. Daarnaast gaat hij in gesprek met ouders over ouderparticipatie en opvoedingsondersteuning. Stichting DISCK is een brede welzijnsorganisatie die werkzaam is binnen de deelgemeente Delfshaven.

(Voor meer informatie: DISCK, Christa Vonckema, tel. 010 - 244 58 88)

· geeft burgemeester Opstelten op zondag 19 juni om 9.00 uur het startsein voor de toertocht vanaf de R.V. Nautilus aan de Plantagelaan. Circa 70 roeiers uit 20 landen starten vanuit Rotterdam aan de roeitocht met als eindbestemming Amsterdam.

(Voor meer informatie: Koninklijke Nederlandse Roeibond, mevr. K. Dirkzwager,

tel. 010 - 455 71 20)

noot voor de redactie/