Gemeente Rotterdam

PERSUITNODIGING

BURGEMEESTER OPSTELTEN GEEFT STARTSEIN VOOR
CONTEST 'INSPIRATIE VOOR INTEGRATIE'

Op maandag 13 juni as. maakt juryvoorzitter Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, de vijftien geselecteerde ideeën ter bevordering van integratie bekend en overhandigt hij voor de uitvoer van elk project E 1000 aan de vijftien deelnemers. In het kader van de wedstrijd 'Inspiratie voor Integratie' gaan de finalisten dit bedrag besteden aan een door hen zelf bedacht project. Hiermee willen zij de samenleving inspireren en motiveren. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

De overhandiging is het startsein voor de uitvoer van de geselecteerde projecten van de deelnemers. In het stadhuis van Rotterdam krijgen de vijftien deelnemers het projectgeld en de spelregels uitgereikt. Managementcentrum 'de Baak' initieert de competitie, in samenwerking met hoofdsponsor NUON en met medewerking van TANS, TANNET, Forum, The Other Network en Vereniging Antiliaans Netwerk. Uniek is dat deze netwerken samen nooit eerder deelnamen aan één gezamenlijk project. Het traject zal op de voet worden gevolgd door BNR Nieuwsradio, Intermediair en Multiculturele Televisie Nederland.

Het programma op maandag 13 juni
15.30 - 15.45 uur Ontvangst
15.45 - 15.55 uur Welkomstwoord Harry Starren (algemeen directeur de Baak) 15.55 - 16.00 uur Frans Duynstee (directeur HRM, NUON) 16.00 - 16.30 uur Bekendmaking 15 deelnemers door Burgemeester Opstelten 16.30 - 17.00 uur Nawoord Yesim Candan, initiatiefneemster contest 'Inspiratie voor Integratie'. Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan/ interviewen van deelnemers en aanwezige juryleden. 17.00 - 17.30 uur Borrel

Locatie
Stadhuis Rotterdam
Coolsingel 40

De jury is samengesteld uit de volgende leden:

- Ivo Opstelten, Burgemeester Rotterdam

- Frans Duynstee, directeur HRM bij de NUON

- Roel in 't Veld, hoogleraar Bestuurskunde & Organisatiekunde
- Laetitia Griffith, wethouder Financiën en Economische Zaken, Amsterdam
- Mickey Huibregtsen, oud-chairman en directeur van McKinsey & Company Nederland
- Emine Bozkurt, lid van het Europees Parlement voor de PvdA
- Kaouthar Darmoni, Universiteit van Amsterdam
- Ahmed Aboutaleb, wethouder van Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit, Grote Stedenbeleid (GSB).

De geselecteerde deelnemers worden ondersteund met een leertraject van Baak Coaching, in samenwerking met bedrijven en instanties die het initiatief sponsoren. Op 24 oktober zal de uitslag bekend worden gemaakt. De winnaar zal een intensieve Baak training naar keuze aangeboden krijgen ter waarde van E 10.000 om getoonde talenten versneld te ontwikkelen. De tweede prijswinnaar mag deelnemen aan een veertiendaagse werkreis naar een ontwikkelingsland samen met stichting EYE. De derde prijs is een zomerweekend in het hotel van 'de Baak' in Noordwijk.

Reactie

Zou u zo vriendelijk willen zijn voor donderdag 9 juni as. aan te geven via jvsanten@lindenbarbosa.nl of wij op uw komst kunnen rekenen?

Over 'de Baak'

De Baak is een ontmoetingsplaats voor bestuurders, leiders, managers, professionals en ondernemers. Zij werken in het bedrijfsleven, bij de overheid of in de non-profitsector. Kernactiviteit is leren te leren. Dit wordt gedaan door middel van korte trainingen, diepgaande opleidingstrajecten, coaching en themagerichte events.