Ingezonden persbericht


Persbericht

Toshiba viert 20 jaar Toshiba-notebooks met nieuwe en extreem lichte Portégé R200 ultraportable

Compact en lichtgewicht notebook onderscheidt zich door lange batterijlevensduur en uitgebreide beveiligingsfuncties, waaronder een vingerafdruklezer

Capelle a/d IJssel - 13 juni 2005 - Toshiba Information Systems viert dit jaar dat het bedrijf alweer 20 jaar actief is op het gebied van notebook-PC's. Gedurende deze periode zijn er wereldwijd bijna 40 miljoen Toshiba-notebooks verkocht. Ter ere van dit heuglijke feit komt Toshiba nu met een nieuwe en krachtige ultraportable: de Toshiba Portégé R200. Dit zeer compacte en lichtgewicht notebook is voorzien van de nieuwste technologie, waaronder een Intel Pentium M Processor Ultra LowVoltage 753 en geïntegreerde connectiviteit voor draadloze netwerken. Het biedt gebruikers krachtige prestaties, een lange batterijlevensduur en tal van geavanceerde extra's en opties om lang, veilig en efficiënt te kunnen werken.

Toshiba is erin geslaagd om een aantal belangrijke componenten sterk te verkleinen. Het resultaat is een compleet zakelijk notebook met een schermdiameter van 12 inch en een gewicht van slechts 1,3 kg. Intelligente functies voor stroombeheer zorgen ervoor dat gebruikers onderweg tot bijna vijf uur kunnen werken met de Portégé R200. Met een optionele extra accu kan dit zelfs oplopen tot maar liefst 11 uur.

Beveiliging en connectiviteit

De Portégé R200 beschikt over Toshiba EasyGuard, dat zorgt voor verbeterde gegevens- en systeembeveiliging en eenvoudige koppelingsmogelijkheden voor mobiele gebruikers. Met de vingerafdruklezer krijgen gebruikers gemakkelijk toegang tot hun systeem, terwijl deze biometrische authenticatie ook beveiliging biedt tegen ongeautoriseerde toegang. Verder biedt Toshiba EasyGuard wachtwoord-utilities om de toegang tot de harde schijf en het opstarten te beveiligen, en ondersteuning van de zogenaamde 'Execute Disable Bit' (XD Bit), dat helpt bij het beschermen tegen virusaanvallen. De harde schijf is dankzij het Shock Protection Design met een 3D-versnellingsmeter ook beschermd tegen schokken en vallen. Via een Device Lock Utility kan worden voorkomen dat mensen informatie van het notebook halen via aansluitpoorten en drives, zoals de USB-poort of de cd recorder.

Eenvoudige en betrouwbare draadloze verbindingen zijn gegarandeerd dankzij Toshiba ConfigFree software. Deze zorgt voor eenvoudige identificatie, het leggen van de draadloze verbinding en het beheer ervan. Daarnaast beschikt de Portégé R200 over Toshiba Summit software, die gebruikmaakt van ingebouwde draadloze technologie. Dit maakt het mogelijk om makkelijke bestanden uit te wisselen binnen een groep als er geen WLAN-infrastructuur aanwezig is.

De Toshiba Portégé R200 kan gemakkelijk worden gebruikt binnen een bedrijfsnetwerk, onder andere via de optionele Slim Port Replicator, waarmee de notebook in één keer wordt aangesloten op het netwerk en randapparatuur. Verder kunnen in de R200 PC Card-uitbreidingskaarten en SD-geheugenkaarten gebruikt worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Toshiba Portégé R200 is vanaf heden in Nederland verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is ¤ 1699,- (excl.BTW).

Technische specificaties Portégé R200:

* Toshiba EasyGuard: vingerafdruklezer, Execute Disable Bit (XD Bit), wachtwoord-utilities, antivirus software, HDD Protection with 3D accelerometer, Easy Fix Components, PC Diagnostics Tool, Kensington slot, Toshiba ConfigFree, Toshiba Summit, Diversity Antennetechnologie
* Intel® Pentium® M processor Ultra Low Voltage 753 (1.2GHz, 400MHz, 2MB level 2 cache)
* Intel® 915GMS Express chipset met geïntegreerde grafische chip, met maximaal 128MB Video RAM, 4x AGP
* 12,1 inch XGA TFT display (1024x768)

* 512MB DDR2 geheugen (maximaal 1280MB)

* Harde schijf met een capaciteit tot 60GB
* Geïntegreerde Wireless LAN 802.11 b/g

* Geïntegreerde Bluetooth (met EDR)

* 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN-poort en V.90 modem
* 2 x USB2.0, 1 x PCMCIA, 1 x SD card slot, Fast Infrarood poort, 1 x RGB-poort
* Afmetingen: 286 x 229 x 9,9/19,8mm

* Gewicht: 1,29 kg

* Touchpad

* Toshiba Bass Enhanced Sound System met ingebouwd speakers en microfoon
* Software: Microsoft Windows XP Professional , Microsoft Office OneNote 2003, Sonic Record Now!, WinDVD, Norton Internet Security (gratis 90-dagen testversie)
* Een jaar pick up & return garantie

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronika bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54,54 miljard US$ (2004).