Ingezonden persbericht


Persbericht

Via podcasting op de hoogte blijven van de Ordina Open

Ordina en PodMedia brengen tennisliefhebbers het laatste nieuws

Nieuwegein, 13 juni 2005 - Ordina en PodMedia introduceren de laatste mediatool op het gebied van podcasting. Tijdens de Ordina Open wordt twee keer per dag nieuws over het toernooi uitgezonden dat alleen via podcast kan worden beluisterd. De eerste nieuwsuitzending is s ochtends. Dit is een uitzending met een overzicht van de dag en de laatste nieuwtjes over de spelers. De tweede uitzending is s middags en dan praat Stan Franker met één van de spelers over zijn prestaties op het toernooi.

Eigenaars van een iPod, MP3-speler of PC kunnen het tennisnieuws downloaden via de website www.ordina-open.nl. Ze kunnen zich abonneren zonder registratie en krijgen dan automatisch het nieuws binnen via hun computer, iPod of MP3-speler. De hype rondom de iPod en MP3-speler is in korte tijd enorm toegenomen. Gingen er in 2003 nog maar zo n 60.000 exemplaren over de toonbank, in 2004 werden er al 850.000 stuks verkocht.

Auke Kuiper, directeur van PodMedia zegt: Dit is een unieke samenwerking met Ordina en we verwachten veel mensen te bereiken met deze hoogwaardige professionele sport-podcast. De podcast wordt ingesproken door professionele presentatoren en voorzien van de Ordina Open-tune. Daarnaast blijft de kracht van podcasting dat de gebruiker zelf bepaald wanneer en waar hij het nieuws wilt luisteren.

Anita van Dekken, directeur marketing en communicatie bij Ordina: We proberen tijdens de Ordina Open tennisliefhebbers zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het laatste nieuws over het toernooi. Podcasting zorgt ervoor dat mensen nu nog sneller op de hoogte zijn van het laatste toernooinieuws en het kunnen beluisteren op een tijdstip dat hen uitkomt. Ordina loopt met deze podcasting-toepassing voorop op technologisch gebied zoals onze klanten dat van ons mogen verwachten.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over de Ordina Open
De Ordina Open is voor nationale en internationale tenniscoryfeeën hét voorbereidingstoernooi op Wimbledon. Dat bewijzen klinkende namen op de erelijst als Lleyton Hewitt, Justine Henin, Patrick Rafter en natuurlijk de winnaar van 2002 en 2003: Sjeng Schalken. In 2005 is de Ordina Open van 13 tot en met 19 juni in Rosmalen.