Ingezonden persbericht


Université catholique de Louvain kiest voor assyst

AMSTERDAM: 10 13 juni 2005. De grootste Franstalige universiteit van België heeft - na een uitgebreide verkenning van de markt - assyst van Axios Systems gekozen als haar nieuwe IT-Service Managementoplossing.

De Université catholique de Louvain (UCL), voegt zeven IT-servicedesks samen tot één centrale IT-Servicedesk; assyst zal gebruikt worden als de centrale IT Service Management tool. Het Incident Management proces zal als eerste geïmplementeerd worden om de calls van haar 5.000 medewerkers en de 20.000 studenten te kunnen afhandelen. In aansluiting daarop wordt het Configuration Managementproces geïmplementeerd voor een beter beheer van de computer assets.

Een 'self-service' portal met automatische gebruikersherkenning zal eveneens worden geïnstalleerd ter ondersteuning van de eindgebruikers.

UCL bestaat uit tien verschillende faculteiten in en rondom Louvain-La-Neuve en Brussel. Voorheen gebruikte zij verschillende in-huis ontwikkelde softwarepakketten ter ondersteuning van de IT Dienstverlening. In de toekomst zullen de Problem-, Change- en Service Level Managementprocessen van assyst worden geïmplementeerd.

Jean-Luc Martou, IS Support Manager bij UCL, zegt dat vervanging met name bedoeld was om de kwaliteit van de IT dienstverlening, die wordt geleverd aan haar medewerkers en studenten, te verbeteren.

In 2002 opende Axios Systems (www.axiossystems.com) haar kantoor in Brussel. UCL is de eerste klant in de onderwijssector in België. Philip Claeys, Business Development Manager van Axios geeft als commentaar: "We zien potentieel voor assyst binnen universiteiten en colleges in België en in de rest van Europa. Hogere onderwijsinstellingen in het bijzonder zijn grootverbruikers als het gaat om IT. Zij hebben baat bij een beter IT-Service Management."

Axios Systems
Axios Systems is de toonaangevende leverancier van op 'Best Practice' gebaseerde geconsolideerde IT-Service Management softwareoplossingen. Onze klantgeoriënteerde aanpak gecombineerd met ons geïntegreerde technologieraamwerk verzekert onze klanten dat zij hun dienstverlening en ondersteuning wereldwijd kunnen laten aansluiten op de doelstellingen van hun business.

Door bijna twee decennia productontwikkeling en investering in 'Best Practice' principes begeleidt assyst, onze oplossing, gebruikers intuïtief door IT Infrastructure Library (ITIL) processen. Onze toewijding aan 'Best Practice' is zichtbaar door als eerste gecertificeerd te zijn voor BS15000, werelds eerste formele standaard voor IT-Service Management.

Het hoofdkantoor van Axios Systems is gevestigd in de UK met vestigingen in Amerika, Europa, Australië en Azië.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Axios Systems Benelux
Astrid van Luijken
Marketing Assistant
Tel: +31 (0) 20 521 0290
E-mail: astrid.van.luijken@axiossystems.com

---- --