AutoRai

Print

Officiële prijzen Hummer H3 bekend

(13-6-2005)
Kroymans Hummer, de officiële, door General Motors aangestelde import-organisatie van Hummer in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwste uitbreiding in het Hummer model-programma, de H3.
De prijslijst begint met ⬠54.990 voor de Comfort versie. In december onthulde Hummer in Los Angeles al zijn nieuwe H3, die vanaf juli a.s. in Nederland op de markt leverbaar zal zijn.

Prijsstelling
De Hummer H3 wordt leverbaar in drie uitrustingsniveauâs. De Comfort is er vanaf ⬠54.990,- de Advantage kost ⬠61.990,- en de Executive staat voor ⬠69.900,- euro op de prijslijst.

De Comfort heeft tal van accessoires standaard aan boord zoals airbags voor, airco, cruisecontrol, elektrische bedienbare ramen, verstelbaar stuur en halogeen mistlampen. De Advantage heeft onder meer een audiosysteem en een trekhaak, terwijl de Executive uiterst luxueus is uitgerust. Met onder andere lederen bekleding, elektrisch bedienbare voorstoelen, verwarmde voorstoelen, afdekzeil in de bagageruimte, chromen side steps en een roof rack.

Hummer H3
Cor Baltus, Interim General Manager van de officiële Benelux & Duitsland Hummer-importeur Kroymans Hummer: âDe H3 is een stoer en toch comfortabel SUV model dat zich uitstekend op de Europese wegen thuis zal voelen. Daarnaast beschikt hij over de superieure terreinkwaliteiten, die evenals zijn unieke verschijning zo kenmerkend zijn voor Hummer. De H3 zal dan ook snel een plaats veroveren in het vooral in Europa zo belangrijke luxe SUV marktsegment. Met de H3 geven we duidelijk ons visitekaartje af in dit segment, waarbij de H3 een unieke propositie is met een geheel eigen identiteit.

De Hummer H3, voorgesteld op de Los Angeles Auto Show, laat duidelijk de richting zien die Hummer in de toekomst in zal gaan. Naast het behoud van de stoere alleskunners, de H1 en H2, is de H3 meer gericht op praktisch gebruik in het dagelijkse verkeer. Met de H3 zal Hummer een nog veel grotere doelgroep bereiken.
Voor het eerst huist er onder de motorkap van een Hummer geen V8, maar een geavanceerde vijfcilinder met een inhoud van 3,5 liter. De nieuwste Hummer is uitgerust met de nieuwe lichtmetalen 3,5-liter Vortec 3500 5-cilinder met dubbele bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming. De motor heeft in de âkleineâ Hummer een vermogen van 220 pk en een koppel van 305 Nm. De ultramoderne krachtbron is gekoppeld aan een HydraMatic viertraps automatische transmissie. Er is ook is een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar.