AutoRai

Print

Distributienetwerk Lada fiks uitgebreid

(13-6-2005)
LADA Holland is dit jaar druk bezig haar distributienetwerk in Nederland te versterken en uit te breiden. Sinds begin dit jaar zijn door de Nederlandse LADA-importeur zeven nieuwe dealerbedrijven aangesteld.
Directeur Roelof Noordman voert ondertussen met bijna tien andere bedrijven serieuze onderhandelingen.

âMet de vernieuwingen in ons programma en de aangekondigde marktlancering van meerdere, totaal nieuwe modellen groeit de interesse van automobielbedrijven om ons merk te vertegenwoordigen,â aldus directeur Roelof Noordman van LADA Holland.

Nieuwe modellen
In de loop van de tweede helft van dit jaar zal LADA de volledig nieuwe Kalina in ons land op de markt brengen. Met dit modern en vlot ogende model gaat LADA een veel grotere doelgroep aanspreken dan tot nu toe. âEn er zit nog veel meer in de pijplijn. Daarnaast hoop ik dat ook de NIVA, die zich overigens nog steeds in een grote belangstelling kan verheugen, een totaal nieuwe opvolger zal krijgen,â voegt Noordman toe.

Nieuwe dealers
De publiciteit in met name de automotive vakbladen heeft ertoe geleid dat relatief veel bedrijven contact zoeken met LADA Holland om geïnformeerd te worden over de voorwaarden van een officieel dealerschap. âEn die drempel is niet hoog; onze eisen zijn zeer bescheiden, maar wel mede gebaseerd op wederzijds vertrouwen,â licht Noordman toe. âEen aantal bedrijven is bedankt voor hun diensten door hun vorige importeur en dan ligt een LADA-vertegenwoordiging voor de hand omdat wij toch onze eigen plaats in de markt innemen. Een goede auto voor een heel goede prijs. Aan die kwalificaties wordt nu ook nog eens een eigentijdse vormgeving toegevoegd. Daarnaast blijft de NIVA een cultauto.â
De verkopen van LADA zijn over de eerste vijf maanden van dit jaar bijna verdubbeld en de verkoopdoelstelling voor geheel 2005 staat voorlopig op 150 eenheden. âMaar dat getal zal beduidend hoger worden wanneer de nieuwe modellen er zijn en ons dealernetwerk nog verder zal zijn uitgebreid,â besluit Noordman.