Gemeente Oostzaan

14 juni 2005

-Wie verdient een lintje?

-Extra raadscommissie Algemene Zaken

-Wet milieubeheer

-Vergunning collecte en kledinginzameling

---

Wie verdient een lintje?
Kent u iemand in Oostzaan die een lintje verdient? Het is dan verstandig eerst contact op te nemen met de gemeente. Die kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding. Ook kan die u de verdere procedure vertellen.
De behandeling van een voorstel kost nogal wat tijd. Dit komt omdat een voorstel langs veel schijven gaat, die allemaal hun advies moeten geven. Allereerst is dat de burgemeester, daarna de Commissaris van de Koningin, het Kapittel voor de Civiele Orden en het ministerie van Koninkrijkzaken. Uiteindelijk gaat uw voorstel, met een voordracht, naar Hare Majesteit de Koningin. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde lintjesregen met Koninginnedag wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan uiterlijk 15 augustus bij de burgemeester in.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. W. Kramer, 075 - 684 7719.


---

Extra raadscommissie Algemene Zaken
Maandag 20 juni komt de Raadscommissie Algemene Zaken vanaf 19.30 uur bijeen in het gebouw van de Griffie, Kerkbuurt 26 (voormalig ING-gebouw). Op de voorlopige agenda staat:
Visie op wonen in Oostzaan

* Evaluatie woonruimteverdeling Oostzaan de schaarste verdeeld

De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis. U kunt voor aanvang van de commissievergadering spreektijd aanvragen bij de griffier.


---

Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders geven ingevolge de Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht openbaar kennis van de ontvangst van een aanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van:

* K. Lust & Zn. v.o.f., aan het adres De Haal 141, 1511 AP te Oostzaan, voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting, als bedoeld in hoofdstuk 8, artikel 8.1, lid 1 onder a. en c / b, ten behoeve een agrarisch veebedrijf/agrarisch loonbedrijf op het perceel De Haal 141 te gemeente Oostzaan.

Deze is in de plaats gekomen van de op 8 februari 2005 gepubliceerde aanvraag.
De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 14 juni 2005 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis op werkdagen, behalve op woensdag, van 08.45 tot 12.00 uur en op verzoek (telefoon (075)6847777). Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Vanaf dezelfde datum kan een ieder tegen de ontwerp-beschikking gedurende vier weken schriftelijk bedenkingen bij ons college inbrengen. De persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen heeft ingebracht worden, indien hij/zij daarom verzoekt, niet bekendgemaakt. Indien daarom wordt verzocht (telefoon (075)6847777), bestaat de mogelijkheid om gedurende de termijn waarin bedenkingen kunnen worden ingediend mondeling van gedachten te wisselen over het ontwerp van de beschikking.


---

Vergunning collecte en kledinginzameling
Van 19 t/m 25 juni collecteert de Maag Lever Darm Stichting. In de periode van 13 t/m 26 juni is er een vergunning verleend voor het inzamelen van kleding door Stichting Kinderleed.