Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 13-06-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Te diep in het glaasje gekeken

RENSWOUDE In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige automobilist uit Renswoude aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.40 uur werd hij gecontroleerd op de Oude Holleweg. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 470 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd, omdat hij al meerdere keren is aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

VEENENDAAL Op vrijdagavond is een 33-jarige automobilist uit Veenendaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 23.45 uur werd hij gecontroleerd op de J.G. Sandbrinkstraat. Uit de blaastets bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 585 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling na verkeersconflict

VEENENDAAL Op zondagavond is een 45-jarige automobilist uit Westervoort aangehouden voor mishandeling van een 25-jarige motorbestuurder uit Amsterdam.

Omstreeks 18.30 uur reden de motorbestuurder en de automobilist over de Rijksweg A12. Beiden reden op de linker rijstrook. De automobilist vond dat de motorbestuurder te dicht op hem reed. Toen de motorbestuurder bij afslag Veenendaal voor het rode verkeerslicht stond te wachten, kwam naast hem de automobilist staan. Hij stapte uit zijn auto en gaf de motorbestuurder meerdere klappen. Vervolgens stapte hij weer in zijn auto en reed weg in de richting van Veenendaal. De motorbestuurder alarmeerde de politie en is vervolgens de automobilist gevolgd. Op de Dijkstraat-West kon de automobilist worden aangehouden. Hij verklaarde bereid te zijn de schade van de helm die na de mishandeling ontstond te vergoeden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.