persbericht

Prachtig resultaat mp motorsport tijdens marlboro masters

Zandvoort, 12 juni - De Marlboro Masters of Formula 3 is onbetwist het grootste autosportevenement van Nederland. Met de aanwezigheid van alle gerenommeerde Formule 3 teams, is het zaak voor de Formule Renault coureurs om zich in de kijker rijden. De strijd om een goede klassering in beide Formule Renault races is dan ook ongekend fel.

Voor MP Motorsport vormt het twee races kennende Marlboro Masters weekend de belangrijkste peiler van het seizoen. Met teams uit ondermeer Engeland, Frankrijk, Zweden en Duitsland kan gesproken worden van een groot startveld met internationale allure. Niet verwonderlijk was dan ook de vreugde na afloop van de kwalificatietraining, waarin een prima zesde startpositie werd gerealiseerd.

Onder droge weersomstandigheden zijn de ogen gericht op het Formule Renault startveld voor de eerste wedstrijd op zaterdag. Bij het doven van de startlichten komt MP Motorsport coureur Bas Lammers uitstekend van zijn plek. Direct ontstaat een mooi gevecht tussen hem en Renger van der Zande. Na een race vol incidenten weet Bas zijn bolide op een uitmuntende vierde positie over de finishlijn te brengen. Op basis van zijn snelste rondetijd in deze race, mag Bas Lammers de race op zondag vanaf een zevende positie beginnen.

Ook bij aanvang van de race op zondag heeft Bas Lammers een goede start. Regerend kampioen Junior Strous weet niet langszij te komen en Bas dringt direct aan bij de coureurs voor hem. Juist op het moment dat hij een aanval wil plaatsen schiet de gordel echter spontaan los. Na een ongeluk van Muermans komt de Safety Car in de baan, waarna de finishvlag valt. Bas sluit het weekend af met een goede zesde plek. "Ik ben zeer tevreden met onze resultaten gedurende dit weekend. Ik wil direct mijn team bedanken voor het vele werk dat we hebben verzet en ik ben blij dat we dit direct hebben kunnen omzetten in een prachtig resultaat," aldus Bas.

Ook teammanager Dick van der Wilt kijkt vol tevredenheid terug op het weekend. "Wederom hebben we aangetoond niets onder te doen voor de overige Europese Formule Renault teams. We hebben onze zaken goed voor elkaar en werken nu hard naar een podiumfinish toe."

De volgende races om het Nederlands Formule Renault kampioenschap vinden plaats op 6 en 7 augustus tijdens de Rizla Racing Days op het TT Circuit van Assen.

Uitslag race 1 Formule Renault

1. Junior Strous, 12 ronden in 19.51.205

2. Carlo van Dam, op 0.465

3. Yann Clairay, op 1.206

4. Bas Lammers, op 2.218

5. Renger van der Zande, op 2.428

Uitslag race 2 Formule Renault

1. Renger van der Zande, 12 ronden in 22.10.946
2. Xavier Maassen, op 0.026

3. Recardo Bruins, op 0.572

4. Carlo van Dam, op 0.896

5. Yelmer Buurman, op 1.149

6. Bas Lammers, op 1.483

Stand NK Formule Renault na 6 races

1. Junior Strous, 87 pnt

2. Renger van der Zande, 83 pnt

3. Ricardo van der Ende, 58 pnt

4. Bas Lammers, 57 pnt

5. Pieter Belmans, 53 pnt


Noot voor de redactie,