Stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht 13-06-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag en avond op twee locaties verkeerscontroles uitgevoerd.

In totaal controleerde de politie 78 bromfietsen. Een controlepost stond ter hoogte van het winkelcentrum Overvecht en een tweede bij de Kroonstraat. 28 Bestuurders hadden alles in orde. Uiteindelijk werden ruim 70 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en slechte remmen. Drie personen deden afstand van hun voertuig en één man werd aangehouden omdat hij op een bromfiets reed met een framenummer dat niet klopte.

Spoor van vernieling

UTRECHT Ter hoogte van de Arienslaan hebben onbekenden in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni een spoor van vernieling achtergelaten.

Rond 07.15 uur kreeg de politie de melding dat een groot aantal geparkeerde voertuigen aan de Arienslaan vernield waren. Ter plaatse constateerde de agenten dat er minimaal acht voertuigen stonden waarvan één of meerdere ruiten waren vernield. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Vechtende horecabezoekers

UTRECHT In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni heeft de politie met de wapenstok een einde gemaakt aan vechtende horecabezoekers aan de Mariaplaats.

Omstreeks 01.55 uur kwam via de meldkamer het bericht binnen dat er gevochten werd ter hoogte een horecaonderneming aan de Mariaplaats. Ter plaatse troffen agenten een groep van 20 a 25 personen aan die met elkaar aan het vechten waren. Door inzet van twee politiehonden en gebruikmaking van de wapenstok wist de groep uit elkaar te krijgen en keerde de rust weder.

Brandstofdieven

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij op professionele wijze brandstof aan het stelen waren.

Een getuige had gezien dat er vanuit een busje bij een tankstation aan de Winthontlaan met een slang vermoedelijk brandstof werd gestolen. De politie werd gewaarschuwd en trof bij het tankstation het bestelbusje aan. De twee mensen in het busje weigerde de deur te openen.

Uiteindelijk heeft de politie de ruit van de achterdeur ingeslagen en de twee inzittenden werden aangehouden. Het betrof een 33 en 39-jarige man beiden uit Zaandam. In het voertuig trof de politie een professionele installatie aan die gemaakt was voor het oppompen van brandstof. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.