Gemeente Leeuwarden

Bierkade Bierkade

Opening Kelders Bierkade-Kelders groot succes

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-06-2005)

Zaterdag 11 juni was dan eindelijk de feestelijke opening van de gerestaureerde Bierkade.

Inzet, samenwerking, constructief overleg en communicatie tussen de gemeente en de winkeliersvereniging Kelders hebben geleid tot het afronden van de restauratie van de Bierkade. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening. Zowel Margriet Jorna namens de winkeliersvereniging als wethouder Gerrit Krol memoreerden de ongelukkige start in 2004.

In het traject daarna is door alle betrokkenen hard gewerkt om de restauratie van de Bierkade te realiseren. Realisatie met zo weinig mogelijk overlast voor de winkeliers. In januari is met de werkzaamheden gestart. De komende weken moeten de puntjes nog op de i worden gezet. Zo moet bijvoorbeeld de verlichting nog worden geplaatst.

Vanaf 13.00 uur heeft het winkelend publiek genoten van muziek, tal van kinderactiviteiten, flamencodansen en een spetterend optreden van Femme Fataal. De weersomstandigheden waren zonnig en de sfeer op de diverse terrasjes was buitengewoon goed. De bijzondere opening om 14.00 uur door de wethouders Gerrit Krol en Tom van Mourik eindigde met het in ontvangst nemen van de Blauwe Diamant.

Voor de kelder van de Bierkade is Chris Leunge uit Harlingen de horeca-ondernemer die de komende maanden in overleg met de gemeente de kelder gaat verbouwen tot een daghorecagelegenheid. De verwachting is dat in het najaar deze horecazaak wordt geopend.