Persberichten 13/06 ochtend

Regio 13-06-2005

Hillegom Alcoholcontrole De politie heeft vrijdag 10 juni een alcoholcontrole gehouden op de Leidsestraat. In totaal hebben 524 bestuurders de blaastest afgelegd. Drie personen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Van één persoon is een bloed- en urinetest afgenomen wegens mogelijks gebruik van verdovende middelen.

Hillegom Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige man uit Hillegom. Deze reed rond 22.00 uur tegen een telefooncel op de Eboralaan. Hierna reed hij door. De politie kon hem even later staande houden. De ademanalyse wees 635 ug/l uit.

Katwijk Beroving van telefoon De politie heeft aangifte opgenomen van een 18-jarige man uit Katwijk. De man werd op 12 juni, omstreeks 00.15 uur, op gewelddadige wijze van zijn mobiele telefoon beroofd. De man liep in een steegje tussen de Hartweg en de Melkweg en had zijn mobiele telefoon in zijn linkerhand. Op een gegeven moment werd hij van achteren beetgepakt en kreeg hij een klap in het gezicht. Door de klap was hij even niet bij positieven en heeft de verdachte zijn telefoon kunnen wegnemen. De verdachte is vervolgens weggerend in de richting van de Hartweg. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Katwijk Verkeersongeval De politie heeft een 42-jarige Katwijkse aangehouden nadat zij met haar auto op zaterdag 11 juni, omstreeks 20.30 uur, tegen een verkeerspaal op de Noorderlicht is aangereden. Volgens getuigen was de vrouw direct na het ongeval uit de auto gestapt en wilde zij weglopen. Zij werd echter door getuigen vastgehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw riekte naar inwendig gebruik van alcohol en is per ambulance overgebracht naar het LUMC. Hier is een bloedproef genomen om het alcoholpromillage in haar bloed te kunnen bepalen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Katwijk/Rijnsburg Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de nacht van vrijdag 10 zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden in Rijnsburg (Oegstgeesterweg, Noordwijkerweg) en in Katwijk (Asterstraat). In totaal hebben 213 mensen een blaastest afgelegd. Vijf van hen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Een van hen, een 20-jarige Rijnsburger, ging ervandoor toen hij de controle op de Oegstgeesterweg zag. Hij kon op de Kerkstraat in Rijnsburg worden staande gehouden. De ademanalyse wees 320 ug/l uit. Diezelfde avond heeft ook het lokale politieteam van Katwijk en Rijnsburg een alcoholcontrole gehouden. In Katwijk controleerde men op de Zeeweg en de Ir. G. Tjalmaweg, in Rijnsburg op de Noordwijkerweg. In totaal hebben 394 bestuurders de blaastest afgelegd Twee personen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Daarnaast kregen twee personen een boete omdat ze de gordel niet droegen, acht personen konden hun rijbewijs niet laten zien, twee personen belden handheld in de auto en in drie gevallen was er iets niet in de haak met een aanhangwagen.

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Voorhout. De politie zag de man met hoge snelheid over de Rijksweg A44 rijden. De maximum toegestane snelheid is hier 120 km/uur. De man reed echter 186 km/uur (gecorrigeerde snelheid). Hierbij haalde hij ook nog een auto rechts in. Op de Oosthoutlaan heeft de politie de man staande gehouden en een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 540 ug/l uit. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd vanwege de combinatie alcohol snelheid en gevaarlijk weggedrag.

Lisse Getuigenoproep De politie roept getuigen van een mishandeling op om zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De mishandeling vond plaats op zaterdag 11 juni, omstreeks 02.30 uur, op de Ruishornlaan ter hoogte van de kerk. Een 16-jarige jongen uit Lisse werd opgewacht door een groepje van vier, nog onbekende jongens. Één van de jongens kraste met een scherp voorwerp in de arm van de Lissenaar waaraan hij een snee van ongeveer 10 cm in zijn arm heeft over gehouden. Tijdens het voorval zouden personen langs zijn gekomen. De politie vraagt deze personen en andere getuigen expliciet om zich te melden, zodat de identiteit van de verdachten vastgesteld kan worden.

Lisse Vechtpartij De politie heeft met meerdere eenheden op zaterdag 11 juni, omstreeks 01.30 uur, een gevecht tussen ongeveer tien man tot een einde weten te brengen. De vechtpartij vond plaats op de Ruishornlaan voor een uitgaanscentrum. Bij de vechtpartij is met een onbekend voorwerp een portier van het uitgaanscentrum over zijn rug gestoken. De man is overgebracht naar het LUMC waar zijn wond gehecht is. Een andere portier heeft ook letsel opgelopen. De politie heeft drie verdachten aan kunnen houden, het gaat hier om een 18-jarige en 21-jarige Lissenaar en een 23-jarige Hagenaar. De politie onderzoekt wat er precies die nacht is voorgevallen.

Lisse Verkeersongeval Op vrijdag 10 juni, omstreeks 19.45 uur, verloor een 21-jarige automobilist uit Lisse op de Ruishornlaan het macht over zijn stuur. De man reed in een personenauto en haalde twee andere voertuigen in. Op het moment dat hij terug wilde voegen naar de rechterrijbaan verloor hij de controle over zijn auto. Hierdoor reed hij de berm in en botste hij daarbij tegen een boom die aan de rechterzijde van de rijbaan stond. De man hoefde niet met de ambulance mee.

Noordwijk Brand in school De politie kreeg zondag 12 juni, omstreeks 23.20 uur, de melding dat er in een school aan de Bronckhorststraat een brand woedde. Ter plaatse bleek één van de toegangen van de school in de brand te staan. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand rond 23.45 uur meester. De technische recherche van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Noordwijkerhout Onder invloed De politie heeft zondag 12 juni een 24-jarige man uit Przeworsk (Polen) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 22.00 uur de voortuin van een woning aan de Schulpweg in. Hierna reed hij verder. Hij kon op de Duinwetering worden staande gehouden. De ademanalyse wees 830 ug/l uit. In overleg met justitie is de man een boete van 800 euro opgelegd. Tevens moet hij zijn rijbewijs inleveren.

Oegstgeest Inbraak in woningen De politie stelt een onderzoek in naar twee woninginbraken die het afgelopen weekend plaatsvonden. Op vrijdagavond 10 juni werden rond 21.00 uur twee onbekende mannen bij een woning aan de Lobeliuslaan overlopen door buurtbewoners. De mannen vluchten daarop weg in een donkerkleurige auto. Van de woning was een raampje opengebroken. Op dit moment is niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juni werd er ingebroken in een woning aan de Frits Mehrtenslaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning werd een plasma televisie gestolen.

Leiden Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie hield op zaterdag 11 juni rond 13.00 uur aan de Wiekelhorst een 47-jarige man uit Leiden aan. Kort voor zijn aanhouding had hij in een woning aan de Wiekelhorst ruzie gekregen met de 57-jarige bewoner. Daarbij had hij de bewoner met een stoel geslagen en verwond. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Leiden Verkeerscontroles De afgelopen week heeft de politie op diverse plaatsen in Leiden en Voorschoten snelheidscontroles gehouden. Er werden in totaal 242 bekeuringen uitgedeeld. De hoogste snelheid werd gereden op het Levendaal. Daar reed een bestuurder 78 km per uur, terwijl de maximale toegestane snelheid 50 km per uur is. Er is gecontroleerd op de Vondellaan, het Levendaal, de Langegracht, de Wijngaardenlaan, de van Beethovenlaan, de Haagse Schouwweg en de Oegstgeesterweg. De camera op de Leidseweg in Voorschoten legde de afgelopen 2 weken 216 autos die door roodlicht gereden vast. De camera op de Willem de Zwijgerlaan registreerde in dezelfde periode 53 keer een overtreding door roodlicht en 181 snelheidsovertredingen.

Leiden Openlijk geweld De politie heeft aangiften opgenomen van een 46-jarige man en een 41-jarige man, beiden werkzaam bij de gemeente uit Leiden. De mannen zijn door een groep jongeren op de Stevensbloem, omstreeks 19.45 uur, meerdere malen geslagen en geschopt. De jongeren hielden zich op voor een snackbar en gooiden met flessen en vernielden stoelen en tafels van de snackbar. De 41-jarige man, zei hier wat van en is toen door de jongeren geslagen en geschopt. Op het moment dat de 46-jarige man te hulp wilde schieten gleed hij uit en kwam hij op de grond terecht. Hierna is hij tevens door de jongeren geslagen en in zijn gezicht geschopt . De twee mannen zijn naar de dokterspost gegaan voor eerste hulp. De politie heeft inmiddels een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden en onderzoekt wie er nog meer met de vechtpartij te maken hebben gehad.

Leiden Aanrijding tussen scooter en auto De bestuurder van een scooter, een 16-jarige Leidenaar met achterop een 14-jarige Leidenaar reden op de Zoeterwoudsesingel in de richting van de Fruinlaan te Leiden. Op een gegeven moment raakte de bestuurder van de scooter de macht over het stuur kwijt. Hij reed vervolgens tegen de rechterzijde van een personenauto en de voorzijde van een andere personenauto. De twee personen op de scooter hebben beiden schaafwonden opgelopen. De twee personenautos alleen blikschade.

Leiden Onder invloed De politie heeft maandag 13 juni het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Rijnsburg. De politie zag zijn auto rond 00.45 uur op het Stationsplein staan op een plek waar dat niet mag. Hier schreef ze een boete voor uit. Even later zag de politie drie mannen in de auto stappen en tegen het verkeer in en zonder licht de Plesmanlaan oprijden. Hier had de bestuurder beide rijbanen nodig. De politie heeft de auto staande gehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees 815 euro uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. De man op de bijrijderstoel kreeg een boete omdat hij de gordel niet droeg. Ook zat er nog een passagier in de achterbak. Ook deze kreeg een boete.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Leidenaar. De politie zag hem op de Doezastraat uitstappen en bijna door zijn knieën gaan. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 600 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Leiden Alcoholcontrole De politie heeft vrijdag 10 juni een alcoholcontrole gehouden op de Lammenschansweg, de Hoge Rijndijk en het Zwarte Pad. In totaal hebben 677 mensen een blaastest afgelegd Tien mensen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken.

Leiden Gewapende overval op slijterij Zaterdag 11 juni omstreeks 17.40 uur vond er een gewapende overval plaats op een slijterij aan de Beatrixstraat. Twee mannen bedreigden de eigenaar en een klant met een vuurwapen en een steekvoorwerp waarna ze er vandoor gingen met een geldbedrag. Er vielen geen gewonden. De twee zijn er lopend vandoor gegaan in de richting van de Willem de Zwijgerlaan en vervolgens linksaf de brandgang in richting de Irenestraat. De politie heeft direct een zoekactie verricht in de omgeving. Er werden echter geen aanhoudingen verricht. De politie heeft een bromfiets in beslaggenomen voor verder onderzoek. De politie roept getuigen op zich te melden.

Voorschoten Alcoholcontrole De politie heeft vrijdag 10 juni een alcoholcontrole gehouden op de Veurseweg en de Rouwkooplaan. Hierbij zijn drie mensen aangehouden die meer dan de limiet van 220 ug/l hadden gedronken.

Leiderdorp Pogingen woninginbraken In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni is geprobeerd in te breken in drie woningen aan de Dijkwacht (2) en aan de Olieslager. In alle drie de gevallen probeerde men de woningen binnen te komen door het cilinder van deuren af te breken. In een andere woning aan de Dijkwacht is het gelukt de woning binnen te komen. Vooralsnog worden er geen goederen gemist.

Leiderdorp Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni een alcoholcontrole gehouden op de Zijldijk, Rijndijk en Persant Snoepweg. In totaal hebben 205 mensen de blaastest afgelegd Drie mensen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken.

Bergambacht Uitgaansjeugd zorgt voor overlast De politie hield op zondag 12 juni rond 01.30 uur op de Meidoornstraat een 21-jarige man uit Bergambacht aan. Bij een opstootje op straat had hij een 19-jarige man uit Putten mishandeld door deze in de maagstreek te schoppen. Het incident ontstond nadat grote groepen jongeren een uitgaansgelegenheid verlieten en er onenigheid op straat dreigde te ontstaan. De man uit Putten die bij het evenement als beveiligingsmedewerker aanwezig was wilde daarop ingrijpen. Hij werd op dat moment door de verdachte geschopt.

De politie verzocht alle jongeren te vertrekken waarna de rust op straat terugkeerde. Vermoedelijk is in het tumult ook een buitenspiegel van een auto van een buurtbewoner gesneuveld. De politie werd daar over aangesproken. Ook lieten buurtbewoners weten de regelmatig terugkerende uitgaansoverlast zat te zijn. De verdachte kwam na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de zondag weer vrij.

Bodegraven Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 160 bestuurders de blaastest afleggen. Een bestuurder had meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken.

Boskoop Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 263 bestuurders de blaastest afleggen. Twee van hen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken van wie één meer dan 570 ug/l, namelijk 610 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 149 bestuurders de blaastest afleggen. Zes van hen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij zelfs meer dan 570 ug/l had gedronken. Verder kreeg een automobilist een proces-verbaal omdat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Ook werden er boeten uitgeschreven voor geen gordel dragen (10x), geen verlichting (5x), door rood rijden (2x), te hard rijden (2x), zonder bromfietscertificaat brommen, (1x), geen legitimatiebewijs kunnen tonen (1x) en het negeren van een stopteken van een politieagent.

Gouda Politie houdt veroorzaker aanrijding aan De politie hield op vrijdagavond 10 juni in Gouda een 17-jarige jongen uit Zoetermeer aan. De jongen veroorzaakte rond 20.50 uur op de Vrijheidslaan een aanrijding waarna hij snel doorreed. Hij reed daar een 17-jarige jongen uit Gouda aan die daar op een bromfiets reed. Bij de huisartsenpost bleken zijn verwondingen mee te vallen. De politie trof korte tijd later op de Helena Rietbergerstraat de auto met schade aan. Even later werd de verdachte gevonden. De jongen bleek de auto van zijn familie te hebben meegenomen voor een joyride. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs en het doorrijden na aanrijding.

Gouda Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie hield op vrijdag 10 juni rond 21.50 uur in het sociaal pension aan de Livingstonelaan een 41-jarige man uit Haastrecht aan. In het pension zou onenigheid zijn ontstaan tussen hem en een 34-jarige man uit Gouda. Daarbij zou de Gouwenaar mishandeld zijn. Hij liep een hoofdwond op. De verdachte werd na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal de volgende dag weer op vrije voeten gesteld.

Haastrecht Motorrijder onderuit Een 43-jarige motorrijder uit Oudewater heeft op zondag 12 juni omstreeks 12.00 uur een gebroken sleutelbeen opgelopen na een verkeersongeval op de Provincialeweg uit de richting van zijn woonplaats. Voor hem reed een auto met aanhanger. De bestuurder van deze auto sloeg linksaf om naar een woning te rijden. De motorrijder kon niet tijdig tot stilstand komen waarna er een aanrijding ontstond. De motorrijder ging hierbij onderuit. Hij werd overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Krimpen a/d Lek Onder invloed De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs van een 58-jarige man uit Krimpen a/d Lek ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man reed rond 19.40 uur met hoge snelheid slingerend én met de alarmverlichting aan over de Breekade. De ademanalyse wees 1005 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Nieuwkoop Onder invloed De politie heeft zondag 12 juni een 19-jarige man uit de Woerdense Verlaat aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem met hoge snelheid over de Dorpsstraat rijden. Op de Beatrixlaan stopte hij en nam de politie hem een blaastets af. Deze gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 455 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Tevens bleek de man geen rijbewijs te hebben, was de auto niet verzekerd en de APK verlopen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 19-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel De Nieuwerkerker liep op zaterdag 11 juni omstreeks 00.30 uur op de Ringvaartlaan met enkele vrienden toen zij door een andere groep jongeren werden aangesproken over een eerdere ruzie. Hierop werd de Nieuwerkerker met een slagvoorwerp tegen zijn hoofd en been geslagen. De politie is hierna ingeseind en heeft ter plaatse en in de omgeving een aantal personen staande gehouden en de namen genoteerd. De politie stelt een nader onderzoek in. De Nieuwerkerker werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Roelofarendsveen Verdachte van brandstichting aangehouden De politie heeft op zaterdag 11 juni een 20-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden op verdenking van het plegen van een brand aan een woning aan de Begoniastraat. De voordeur van de woning aan de Begoniastraat vatte vlam toen er omstreeks 01.00 uur een brandend voorwerp door de brievenbus werd gegooid. De bewoner wist de brand zelf te blussen. Er vielen geen gewonden. De politie wist later de verdachte aan te houden. De man werd herkend door een getuige.

Roelofarendsveen Verdachte van bedreiging aangehouden De politie heeft op zaterdagavond, 11 juni, een 38-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een bedreiging met vuurwapen. Omstreeks 18.30 uur werd een 30-jarige Voorburger bij zijn bedrijf op het bedrijventerrein Veenderveld bedreigd door een man. De man zou nog geld te goed hebben van de Voorburger. Bij het bedrijf ontstond een ruzie waarbij niet alleen de Voorburger, maar ook een 32-jarige Amsterdammer bedreigd werd met het wapen. De Hagenaar is hierop weggereden. Aan de hand van het opgegeven kentekennummer werd hij op de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag bij de afrit Plaspoelpolder door de politie aangehouden. In de auto werd het vuurwapen aangetroffen.

Roelofarendsveen Kop-staartaanrijding op Rijksweg A4 Zondag 12 juni omstreeks 19.15 uur vond er op de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag een kop-staartbotsing plaats. Een 31-jarige automobiliste uit Den Haag zag te laat dat er filevorming ontstond. De automobiliste kon niet tijdig tot stilstand komen waardoor zij tegen de auto voor haar reed. De vrouw en een 26-jarige passagier, een plaatsgenote, werden met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Bij de aanrijding raakte nog een voertuig betrokken.

Reeuwijk Jongen valt van fiets in water Een 16-jarige jongen uit Bodegraven viel op zondag 12 juni rond 02.50 uur van zijn fiets en kwam terecht in het water langs de Nieuwdorperweg. De jongen stopte even op de smalle weg voor een auto die hem naderde. Hij verloor daarbij zijn evenwicht en rolde in het water. De inzittenden van de naderende auto die hier getuigen van waren schoten onmiddellijk te hulp en haalden hem uit het water. Met een hoofdwond en voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Reeuwijk Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 359 bestuurders de blaastest afleggen. Een persoon werd aangehouden. Hij blies 335 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Stolwijk Controle 15 tons weg De politie heeft op donderdag 9 juni s morgens een controle 15 tons weg gehouden op de Benedenkerkseweg. Twee vrachtwagenbestuurders werden bekeurd vanwege te zwaar vervoer over deze weg. Na weging van de vrachtwagens bleek een overschrijding van 32 en 44 procent.

Ter Aar Ter Aarder opzettelijk aangereden De politie heeft op zaterdagavond, 11 juni, een 19-jarige man uit Ter Aar aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een 23-jarige plaatsgenoot opzettelijk te hebben aangereden op de Aardamseweg voor de bushalte bij sporthal de Vlinder. De automobilist is hierna doorgereden. Volgens getuigen reed de bestuurder van een gele peugeot sportmodel al geruime tijd met hoge snelheid door Ter Aar. De 23-jarige man dacht de bestuurder te kunnen stoppen door een stap op de weg te doen. De bestuurder van de auto is echter op de man ingereden om vervolgens met hoge snelheid zijn weg te vervolgen. Later op de avond werd de auto door een agent aangetroffen in Ter Aar. Vervolgens kon de verdachte worden aangehouden. Een 20-jarige plaatsgenoot en inzittende van de auto werd gehoord door de politie. De 23-jarige man werd met een hoofd- en beenwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen Onder invloed De politie heeft zaterdag 11 juni een 21-jarige Waddinxvener aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag de man rond 01.45 uur op de Mauritslaan tot tweemaal toe tegen een erfafscheiding aanrijden De afscheiding liep geen schade op, de auto wel. De ademanalyse wees 465 ug/l uit.

Waddinxveen Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 204 bestuurders de blaastest afleggen. Geen van allen had te veel gedronken.

Waddinxveen Brandstichting in oude school Onbekenden staken zondagavond 12 juni afval in een oude vervallen school aan de Essengaarde aan. Rond 20.25 uur werd ontdekt dat er rook uit de dichtgetimmerde school kwam. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen terplaatse. Het bleek dat er een gat in een houten schot was gemaakt en dat binnen oude rommel in brand was gestoken. De politie houdt het pand vanwege vandalisme al langer in de gaten en zal dit blijven doen.

Waddinxveen Verkeersconflict loop uit de hand De politie hield op zondag 12 juni rond 16.55 uur op de Sniepweg een 35-jarige automobilist en een 14-jarige inzittende aan. De inwoners van Gouda werden aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een 44-jarige automobilist uit Waddinxveen, verzet waarbij een agent mishandeld werd en vernieling van een ruit van een politieauto. De onenigheid tussen beide bestuurders ontstond nabij een wegversmalling. De Gouwenaar zou daar geen vrije doorgang hebben verleend aan de Waddinxvener. De ruzie die daarop volgde liep volledig uit de hand. De Gouwenaar drong de auto van de man uit Waddinxveen binnen en mishandelde hem. De jongen hielp hem daarbij. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Waddinxveen Politie onderzoekt mogelijke beroving De politie is een onderzoek begonnen naar de mogelijke beroving van een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De man, van wie gedacht werd dat hij een epileptische aanval had gehad, was op vrijdag 10 juni rond 15.10 uur komen aanlopen bij de ingang van het Weegje nabij de Wilhelminakade. Volgens zeggen zou hij zijn beroofd van zijn geld door aantal gasten met een donkere auto. De politie zocht de omgeving nog af maar vond niets. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Hillegom Alcoholcontrole De politie heeft vrijdag 10 juni een alcoholcontrole gehouden op de Leidsestraat. In totaal hebben 524 bestuurders de blaastest afgelegd. Drie personen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Van één persoon is een bloed- en urinetest afgenomen wegens mogelijks gebruik van verdovende middelen.

Hillegom Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige man uit Hillegom. Deze reed rond 22.00 uur tegen een telefooncel op de Eboralaan. Hierna reed hij door. De politie kon hem even later staande houden. De ademanalyse wees 635 ug/l uit.

Katwijk Beroving van telefoon De politie heeft aangifte opgenomen van een 18-jarige man uit Katwijk. De man werd op 12 juni, omstreeks 00.15 uur, op gewelddadige wijze van zijn mobiele telefoon beroofd. De man liep in een steegje tussen de Hartweg en de Melkweg en had zijn mobiele telefoon in zijn linkerhand. Op een gegeven moment werd hij van achteren beetgepakt en kreeg hij een klap in het gezicht. Door de klap was hij even niet bij positieven en heeft de verdachte zijn telefoon kunnen wegnemen. De verdachte is vervolgens weggerend in de richting van de Hartweg. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Katwijk Verkeersongeval De politie heeft een 42-jarige Katwijkse aangehouden nadat zij met haar auto op zaterdag 11 juni, omstreeks 20.30 uur, tegen een verkeerspaal op de Noorderlicht is aangereden. Volgens getuigen was de vrouw direct na het ongeval uit de auto gestapt en wilde zij weglopen. Zij werd echter door getuigen vastgehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw riekte naar inwendig gebruik van alcohol en is per ambulance overgebracht naar het LUMC. Hier is een bloedproef genomen om het alcoholpromillage in haar bloed te kunnen bepalen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Katwijk/Rijnsburg Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de nacht van vrijdag 10 zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden in Rijnsburg (Oegstgeesterweg, Noordwijkerweg) en in Katwijk (Asterstraat). In totaal hebben 213 mensen een blaastest afgelegd. Vijf van hen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Een van hen, een 20-jarige Rijnsburger, ging ervandoor toen hij de controle op de Oegstgeesterweg zag. Hij kon op de Kerkstraat in Rijnsburg worden staande gehouden. De ademanalyse wees 320 ug/l uit. Diezelfde avond heeft ook het lokale politieteam van Katwijk en Rijnsburg een alcoholcontrole gehouden. In Katwijk controleerde men op de Zeeweg en de Ir. G. Tjalmaweg, in Rijnsburg op de Noordwijkerweg. In totaal hebben 394 bestuurders de blaastest afgelegd Twee personen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Daarnaast kregen twee personen een boete omdat ze de gordel niet droegen, acht personen konden hun rijbewijs niet laten zien, twee personen belden handheld in de auto en in drie gevallen was er iets niet in de haak met een aanhangwagen.

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Voorhout. De politie zag de man met hoge snelheid over de Rijksweg A44 rijden. De maximum toegestane snelheid is hier 120 km/uur. De man reed echter 186 km/uur (gecorrigeerde snelheid). Hierbij haalde hij ook nog een auto rechts in. Op de Oosthoutlaan heeft de politie de man staande gehouden en een blaastest afgenomen. Deze gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 540 ug/l uit. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd vanwege de combinatie alcohol snelheid en gevaarlijk weggedrag.

Lisse Getuigenoproep De politie roept getuigen van een mishandeling op om zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De mishandeling vond plaats op zaterdag 11 juni, omstreeks 02.30 uur, op de Ruishornlaan ter hoogte van de kerk. Een 16-jarige jongen uit Lisse werd opgewacht door een groepje van vier, nog onbekende jongens. Één van de jongens kraste met een scherp voorwerp in de arm van de Lissenaar waaraan hij een snee van ongeveer 10 cm in zijn arm heeft over gehouden. Tijdens het voorval zouden personen langs zijn gekomen. De politie vraagt deze personen en andere getuigen expliciet om zich te melden, zodat de identiteit van de verdachten vastgesteld kan worden.

Lisse Vechtpartij De politie heeft met meerdere eenheden op zaterdag 11 juni, omstreeks 01.30 uur, een gevecht tussen ongeveer tien man tot een einde weten te brengen. De vechtpartij vond plaats op de Ruishornlaan voor een uitgaanscentrum. Bij de vechtpartij is met een onbekend voorwerp een portier van het uitgaanscentrum over zijn rug gestoken. De man is overgebracht naar het LUMC waar zijn wond gehecht is. Een andere portier heeft ook letsel opgelopen. De politie heeft drie verdachten aan kunnen houden, het gaat hier om een 18-jarige en 21-jarige Lissenaar en een 23-jarige Hagenaar. De politie onderzoekt wat er precies die nacht is voorgevallen.

Lisse Verkeersongeval Op vrijdag 10 juni, omstreeks 19.45 uur, verloor een 21-jarige automobilist uit Lisse op de Ruishornlaan het macht over zijn stuur. De man reed in een personenauto en haalde twee andere voertuigen in. Op het moment dat hij terug wilde voegen naar de rechterrijbaan verloor hij de controle over zijn auto. Hierdoor reed hij de berm in en botste hij daarbij tegen een boom die aan de rechterzijde van de rijbaan stond. De man hoefde niet met de ambulance mee.

Noordwijk Brand in school De politie kreeg zondag 12 juni, omstreeks 23.20 uur, de melding dat er in een school aan de Bronckhorststraat een brand woedde. Ter plaatse bleek één van de toegangen van de school in de brand te staan. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand rond 23.45 uur meester. De technische recherche van de politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Noordwijkerhout Onder invloed De politie heeft zondag 12 juni een 24-jarige man uit Przeworsk (Polen) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 22.00 uur de voortuin van een woning aan de Schulpweg in. Hierna reed hij verder. Hij kon op de Duinwetering worden staande gehouden. De ademanalyse wees 830 ug/l uit. In overleg met justitie is de man een boete van 800 euro opgelegd. Tevens moet hij zijn rijbewijs inleveren.

Oegstgeest Inbraak in woningen De politie stelt een onderzoek in naar twee woninginbraken die het afgelopen weekend plaatsvonden. Op vrijdagavond 10 juni werden rond 21.00 uur twee onbekende mannen bij een woning aan de Lobeliuslaan overlopen door buurtbewoners. De mannen vluchten daarop weg in een donkerkleurige auto. Van de woning was een raampje opengebroken. Op dit moment is niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juni werd er ingebroken in een woning aan de Frits Mehrtenslaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning werd een plasma televisie gestolen.

Leiden Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie hield op zaterdag 11 juni rond 13.00 uur aan de Wiekelhorst een 47-jarige man uit Leiden aan. Kort voor zijn aanhouding had hij in een woning aan de Wiekelhorst ruzie gekregen met de 57-jarige bewoner. Daarbij had hij de bewoner met een stoel geslagen en verwond. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Leiden Verkeerscontroles De afgelopen week heeft de politie op diverse plaatsen in Leiden en Voorschoten snelheidscontroles gehouden. Er werden in totaal 242 bekeuringen uitgedeeld. De hoogste snelheid werd gereden op het Levendaal. Daar reed een bestuurder 78 km per uur, terwijl de maximale toegestane snelheid 50 km per uur is. Er is gecontroleerd op de Vondellaan, het Levendaal, de Langegracht, de Wijngaardenlaan, de van Beethovenlaan, de Haagse Schouwweg en de Oegstgeesterweg. De camera op de Leidseweg in Voorschoten legde de afgelopen 2 weken 216 autos die door roodlicht gereden vast. De camera op de Willem de Zwijgerlaan registreerde in dezelfde periode 53 keer een overtreding door roodlicht en 181 snelheidsovertredingen.

Leiden Openlijk geweld De politie heeft aangiften opgenomen van een 46-jarige man en een 41-jarige man, beiden werkzaam bij de gemeente uit Leiden. De mannen zijn door een groep jongeren op de Stevensbloem, omstreeks 19.45 uur, meerdere malen geslagen en geschopt. De jongeren hielden zich op voor een snackbar en gooiden met flessen en vernielden stoelen en tafels van de snackbar. De 41-jarige man, zei hier wat van en is toen door de jongeren geslagen en geschopt. Op het moment dat de 46-jarige man te hulp wilde schieten gleed hij uit en kwam hij op de grond terecht. Hierna is hij tevens door de jongeren geslagen en in zijn gezicht geschopt . De twee mannen zijn naar de dokterspost gegaan voor eerste hulp. De politie heeft inmiddels een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden en onderzoekt wie er nog meer met de vechtpartij te maken hebben gehad.

Leiden Aanrijding tussen scooter en auto De bestuurder van een scooter, een 16-jarige Leidenaar met achterop een 14-jarige Leidenaar reden op de Zoeterwoudsesingel in de richting van de Fruinlaan te Leiden. Op een gegeven moment raakte de bestuurder van de scooter de macht over het stuur kwijt. Hij reed vervolgens tegen de rechterzijde van een personenauto en de voorzijde van een andere personenauto. De twee personen op de scooter hebben beiden schaafwonden opgelopen. De twee personenautos alleen blikschade.

Leiden Onder invloed De politie heeft maandag 13 juni het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Rijnsburg. De politie zag zijn auto rond 00.45 uur op het Stationsplein staan op een plek waar dat niet mag. Hier schreef ze een boete voor uit. Even later zag de politie drie mannen in de auto stappen en tegen het verkeer in en zonder licht de Plesmanlaan oprijden. Hier had de bestuurder beide rijbanen nodig. De politie heeft de auto staande gehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees 815 euro uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. De man op de bijrijderstoel kreeg een boete omdat hij de gordel niet droeg. Ook zat er nog een passagier in de achterbak. Ook deze kreeg een boete.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Leidenaar. De politie zag hem op de Doezastraat uitstappen en bijna door zijn knieën gaan. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 600 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Leiden Alcoholcontrole De politie heeft vrijdag 10 juni een alcoholcontrole gehouden op de Lammenschansweg, de Hoge Rijndijk en het Zwarte Pad. In totaal hebben 677 mensen een blaastest afgelegd Tien mensen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken.

Leiden Gewapende overval op slijterij Zaterdag 11 juni omstreeks 17.40 uur vond er een gewapende overval plaats op een slijterij aan de Beatrixstraat. Twee mannen bedreigden de eigenaar en een klant met een vuurwapen en een steekvoorwerp waarna ze er vandoor gingen met een geldbedrag. Er vielen geen gewonden. De twee zijn er lopend vandoor gegaan in de richting van de Willem de Zwijgerlaan en vervolgens linksaf de brandgang in richting de Irenestraat. De politie heeft direct een zoekactie verricht in de omgeving. Er werden echter geen aanhoudingen verricht. De politie heeft een bromfiets in beslaggenomen voor verder onderzoek. De politie roept getuigen op zich te melden.

Voorschoten Alcoholcontrole De politie heeft vrijdag 10 juni een alcoholcontrole gehouden op de Veurseweg en de Rouwkooplaan. Hierbij zijn drie mensen aangehouden die meer dan de limiet van 220 ug/l hadden gedronken.

Leiderdorp Pogingen woninginbraken In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni is geprobeerd in te breken in drie woningen aan de Dijkwacht (2) en aan de Olieslager. In alle drie de gevallen probeerde men de woningen binnen te komen door het cilinder van deuren af te breken. In een andere woning aan de Dijkwacht is het gelukt de woning binnen te komen. Vooralsnog worden er geen goederen gemist.

Leiderdorp Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni een alcoholcontrole gehouden op de Zijldijk, Rijndijk en Persant Snoepweg. In totaal hebben 205 mensen de blaastest afgelegd Drie mensen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken.

Bergambacht Uitgaansjeugd zorgt voor overlast De politie hield op zondag 12 juni rond 01.30 uur op de Meidoornstraat een 21-jarige man uit Bergambacht aan. Bij een opstootje op straat had hij een 19-jarige man uit Putten mishandeld door deze in de maagstreek te schoppen. Het incident ontstond nadat grote groepen jongeren een uitgaansgelegenheid verlieten en er onenigheid op straat dreigde te ontstaan. De man uit Putten die bij het evenement als beveiligingsmedewerker aanwezig was wilde daarop ingrijpen. Hij werd op dat moment door de verdachte geschopt. De politie verzocht alle jongeren te vertrekken waarna de rust op straat terugkeerde.

Vermoedelijk is in het tumult ook een buitenspiegel van een auto van een buurtbewoner gesneuveld. De politie werd daar over aangesproken. Ook lieten buurtbewoners weten de regelmatig terugkerende uitgaansoverlast zat te zijn. De verdachte kwam na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de zondag weer vrij.

Bodegraven Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 160 bestuurders de blaastest afleggen. Een bestuurder had meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken.

Boskoop Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 263 bestuurders de blaastest afleggen. Twee van hen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken van wie één meer dan 570 ug/l, namelijk 610 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 149 bestuurders de blaastest afleggen. Zes van hen hadden meer dan de limiet van 220 ug/l gedronken. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij zelfs meer dan 570 ug/l had gedronken. Verder kreeg een automobilist een proces-verbaal omdat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Ook werden er boeten uitgeschreven voor geen gordel dragen (10x), geen verlichting (5x), door rood rijden (2x), te hard rijden (2x), zonder bromfietscertificaat brommen, (1x), geen legitimatiebewijs kunnen tonen (1X) en het negeren van een stopteken van een politieagent.

Gouda Politie houdt veroorzaker aanrijding aan De politie hield op vrijdagavond 10 juni in Gouda een 17-jarige jongen uit Zoetermeer aan. De jongen veroorzaakte rond 20.50 uur op de Vrijheidslaan een aanrijding waarna hij snel doorreed. Hij reed daar een 17-jarige jongen uit Gouda aan die daar op een bromfiets reed. Bij de huisartsenpost bleken zijn verwondingen mee te vallen. De politie trof korte tijd later op de Helena Rietbergerstraat de auto met schade aan. Even later werd de verdachte gevonden. De jongen bleek de auto van zijn familie te hebben meegenomen voor een joyride. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs en het doorrijden na aanrijding.

Gouda Politie houdt verdachte van mishandeling aan De politie hield op vrijdag 10 juni rond 21.50 uur in het sociaal pension aan de Livingstonelaan een 41-jarige man uit Haastrecht aan. In het pension zou onenigheid zijn ontstaan tussen hem en een 34-jarige man uit Gouda. Daarbij zou de Gouwenaar mishandeld zijn. Hij liep een hoofdwond op. De verdachte werd na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal de volgende dag weer op vrije voeten gesteld.

Haastrecht Motorrijder onderuit Een 43-jarige motorrijder uit Oudewater heeft op zondag 12 juni omstreeks 12.00 uur een gebroken sleutelbeen opgelopen na een verkeersongeval op de Provincialeweg uit de richting van zijn woonplaats. Voor hem reed een auto met aanhanger. De bestuurder van deze auto sloeg linksaf om naar een woning te rijden. De motorrijder kon niet tijdig tot stilstand komen waarna er een aanrijding ontstond. De motorrijder ging hierbij onderuit. Hij werd overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Krimpen a/d Lek Onder invloed De politie heeft zaterdag 11 juni het rijbewijs van een 58-jarige man uit Krimpen a/d Lek ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man reed rond 19.40 uur met hoge snelheid slingerend én met de alarmverlichting aan over de Breekade. De ademanalyse wees 1005 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Nieuwkoop Onder invloed De politie heeft zondag 12 juni een 19-jarige man uit de Woerdense Verlaat aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem met hoge snelheid over de Dorpsstraat rijden. Op de Beatrixlaan stopte hij en nam de politie hem een blaastets af. Deze gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 455 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Tevens bleek de man geen rijbewijs te hebben, was de auto niet verzekerd en de APK verlopen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Politie onderzoekt mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 19-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel De Nieuwerkerker liep op zaterdag 11 juni omstreeks 00.30 uur op de Ringvaartlaan met enkele vrienden toen zij door een andere groep jongeren werden aangesproken over een eerdere ruzie. Hierop werd de Nieuwerkerker met een slagvoorwerp tegen zijn hoofd en been geslagen. De politie is hierna ingeseind en heeft ter plaatse en in de omgeving een aantal personen staande gehouden en de namen genoteerd. De politie stelt een nader onderzoek in. De Nieuwerkerker werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Roelofarendsveen Verdachte van brandstichting aangehouden De politie heeft op zaterdag 11 juni een 20-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden op verdenking van het plegen van een brand aan een woning aan de Begoniastraat. De voordeur van de woning aan de Begoniastraat vatte vlam toen er omstreeks 01.00 uur een brandend voorwerp door de brievenbus werd gegooid. De bewoner wist de brand zelf te blussen. Er vielen geen gewonden. De politie wist later de verdachte aan te houden. De man werd herkend door een getuige.

Roelofarendsveen Verdachte van bedreiging aangehouden De politie heeft op zaterdagavond, 11 juni, een 38-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een bedreiging met vuurwapen. Omstreeks 18.30 uur werd een 30-jarige Voorburger bij zijn bedrijf op het bedrijventerrein Veenderveld bedreigd door een man. De man zou nog geld te goed hebben van de Voorburger. Bij het bedrijf ontstond een ruzie waarbij niet alleen de Voorburger, maar ook een 32-jarige Amsterdammer bedreigd werd met het wapen. De Hagenaar is hierop weggereden. Aan de hand van het opgegeven kentekennummer werd hij op de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag bij de afrit Plaspoelpolder door de politie aangehouden. In de auto werd het vuurwapen aangetroffen.

Roelofarendsveen Kop-staartaanrijding op Rijksweg A4 Zondag 12 juni omstreeks 19.15 uur vond er op de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag een kop-staartbotsing plaats. Een 31-jarige automobiliste uit Den Haag zag te laat dat er filevorming ontstond. De automobiliste kon niet tijdig tot stilstand komen waardoor zij tegen de auto voor haar reed. De vrouw en een 26-jarige passagier, een plaatsgenote, werden met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Bij de aanrijding raakte nog een voertuig betrokken.

Reeuwijk Jongen valt van fiets in water Een 16-jarige jongen uit Bodegraven viel op zondag 12 juni rond 02.50 uur van zijn fiets en kwam terecht in het water langs de Nieuwdorperweg. De jongen stopte even op de smalle weg voor een auto die hem naderde. Hij verloor daarbij zijn evenwicht en rolde in het water. De inzittenden van de naderende auto die hier getuigen van waren schoten onmiddellijk te hulp en haalden hem uit het water. Met een hoofdwond en voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Reeuwijk Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 359 bestuurders de blaastest afleggen. Een persoon werd aangehouden. Hij blies 335 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Stolwijk Controle 15 tons weg De politie heeft op donderdag 9 juni s morgens een controle 15 tons weg gehouden op de Benedenkerkseweg. Twee vrachtwagenbestuurders werden bekeurd vanwege te zwaar vervoer over deze weg. Na weging van de vrachtwagens bleek een overschrijding van 32 en 44 procent.

Ter Aar Ter Aarder opzettelijk aangereden De politie heeft op zaterdagavond, 11 juni, een 19-jarige man uit Ter Aar aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een 23-jarige plaatsgenoot opzettelijk te hebben aangereden op de Aardamseweg voor de bushalte bij sporthal de Vlinder. De automobilist is hierna doorgereden. Volgens getuigen reed de bestuurder van een gele peugeot sportmodel al geruime tijd met hoge snelheid door Ter Aar. De 23-jarige man dacht de bestuurder te kunnen stoppen door een stap op de weg te doen. De bestuurder van de auto is echter op de man ingereden om vervolgens met hoge snelheid zijn weg te vervolgen.

Later op de avond werd de auto door een agent aangetroffen in Ter Aar. Vervolgens kon de verdachte worden aangehouden. Een 20-jarige plaatsgenoot en inzittende van de auto werd gehoord door de politie. De 23-jarige man werd met een hoofd- en beenwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen Onder invloed De politie heeft zaterdag 11 juni een 21-jarige Waddinxvener aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag de man rond 01.45 uur op de Mauritslaan tot tweemaal toe tegen een erfafscheiding aanrijden De afscheiding liep geen schade op, de auto wel. De ademanalyse wees 465 ug/l uit.

Waddinxveen Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 204 bestuurders de blaastest afleggen. Geen van allen had te veel gedronken.

Waddinxveen Brandstichting in oude school Onbekenden staken zondagavond 12 juni afval in een oude vervallen school aan de Essengaarde aan. Rond 20.25 uur werd ontdekt dat er rook uit de dichtgetimmerde school kwam. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen terplaatse. Het bleek dat er een gat in een houten schot was gemaakt en dat binnen oude rommel in brand was gestoken. De politie houdt het pand vanwege vandalisme al langer in de gaten en zal dit blijven doen.

Waddinxveen Verkeersconflict loop uit de hand De politie hield op zondag 12 juni rond 16.55 uur op de Sniepweg een 35-jarige automobilist en een 14-jarige inzittende aan. De inwoners van Gouda werden aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een 44-jarige automobilist uit Waddinxveen, verzet waarbij een agent mishandeld werd en vernieling van een ruit van een politieauto.

De onenigheid tussen beide bestuurders ontstond nabij een wegversmalling. De Gouwenaar zou daar geen vrije doorgang hebben verleend aan de Waddinxvener. De ruzie die daarop volgde liep volledig uit de hand. De Gouwenaar drong de auto van de man uit Waddinxveen binnen en mishandelde hem. De jongen hielp hem daarbij. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Waddinxveen Politie onderzoekt mogelijke beroving De politie is een onderzoek begonnen naar de mogelijke beroving van een 26-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De man, van wie gedacht werd dat hij een epileptische aanval had gehad, was op vrijdag 10 juni rond 15.10 uur komen aanlopen bij de ingang van het Weegje nabij de Wilhelminakade. Volgens zeggen zou hij zijn beroofd van zijn geld door aantal gasten met een donkere auto. De politie zocht de omgeving nog af maar vond niets. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Zevenhuizen/Waddinxveen Aanhouding na verkeersongeval De politie heeft op zondag 12 juni om 05.40 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar reed op de linkerrijstrook van de Rijksweg A12 in de richting van Utrecht. De man had zijn auto niet onder controle en reed tegen de linkerzijde van een auto op de rechterrijstrook. De man is hierna doorgereden. Kort na deze aanrijding reed de man bij de afrit Waddinxveen tegen een betonnen muur aan de overkant van de weg. De auto kwam tot stilstand en vloog in brand. De bestuurder en twee inzittenden, twee mannen van 22 en 25 jaar uit Eindhoven, werden door passanten uit de auto gehaald. De brandweer van Waddinxveen heeft de brand geblust.

Ter plaatse bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De drie inzittenden werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Daar werd van de bestuurder een bloedproef genomen om vast te stellen hoeveel alcohol hij genuttigd had. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten --- De politie heeft op zondag 12 juni om 05.40 uur een 21-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar reed op de linkerrijstrook van de Rijksweg A12 in de richting van Utrecht. De man had zijn auto niet onder controle en reed tegen de linkerzijde van een auto op de rechterrijstrook. De man is hierna doorgereden. Kort na deze aanrijding reed de man bij de afrit Waddinxveen tegen een betonnen muur aan de overkant van de weg. De auto kwam tot stilstand en vloog in brand. De bestuurder en twee inzittenden, twee mannen van 22 en 25 jaar uit Eindhoven, werden door passanten uit de auto gehaald. De brandweer van Waddinxveen heeft de brand geblust. Ter plaatse bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. De drie inzittenden werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Daar werd van de bestuurder een bloedproef genomen om vast te stellen hoeveel alcohol hij genuttigd had. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---