Politie Zuid-Holland-Zuid

13/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-06-2005 - Persberichten District I

STENEN GOOIEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagmiddag 12 juni vier jongeren (twee van 15 jaar, 16 en 18 jaar) uit Zwijndrecht aangehouden op de Brugweg. De jongeren zouden stenen vanaf de Brugweg naar passerende schepen hebben gegooid. Bij een schip was lakschade ontstaan aan het dak van de stuurhut. De schipper heeft aangifte gedaan. De jongeren werden ingesloten. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld van het incident.

VERKOOP (NAMAAK)SHIRTS
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 12 juni een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op het Stationsplein. De man verkocht shirts op de openbare weg. Toen een agent de jongeman vroeg wat hij aan het doen was, gaf hij een ontwijkend antwoord. Ook loog hij over wat er in de twee dozen zat die hij bij zich had. Daarin zaten shirts en dekbedden die mogelijk namaak zijn. De jongeman heeft afstand gedaan van de goederen. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HELING
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 12 juni een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. De politie zag de man
- die bekend staat als veelpleger - fietsen op een damesfiets zonder vast slot. De politie sprak hem daar op aan op de Steegoversloot. De man verklaarde de fiets van iemand gekocht te hebben op Koninginnedag. Bij navraag bij de meldkamer bleek de fiets als gestolen geboekt te staan. De rechtmatige eigenaar had aangifte gedaan van diefstal van de fiets. Daarop werd de 19-jarige man aangehouden en ingesloten.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagavond 12 juni een 46-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van haar 55-jarige ex-man. De twee kregen een woordenwisseling in een woning aan de Kerkstraat. De vrouw begon daarop met glazen richting de man te gooien. Ook sloeg ze met een glas op het hoofd van de man. Hierdoor had de man meerdere kraswonden in gezicht en hals. De vrouw werd aangehouden en ingesloten. De man deed aangifte.