Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 juni 2005

Bedreiging met mes

Verdachte aangehouden

Hengelo

Op zondag 12 juni werd omstreeks 08.00 uur gemeld dat in een studentenflat aan de Dennenbosweg in Hengelo een man met een mes liep te zwaaien. De politie trof op aanwijzing van de getuigen de bewuste man aan in het trappenhuis en hield hem aan. Het mes lag een paar verdiepingen hoger. De politie nam het mes in beslag. De verdachte, een 23-jarige Hengeloër verklaarde dat hij in een paniektoestand was geraakt nadat zijn 20-jarige vriendin hem had verteld dat zij en haar vriendin door een man waren vastgehouden en geslagen in een woning in genoemde flat. De 23-jarige was daarop meteen naar de flat gesneld en had uit voorzorg het mes meegenomen. Nadat hij bij de flat kwam werd de deur niet opengedaan. Hij liep daarop de woonkamer van studenten binnen en raakte enigszins in paniek, waarop hij met het mes begon te zwaaien. De verdachte kon na verhoor het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Van de genoemde mishandeling deed de 20-jarige vriendin van de verdachte aangifte. Dit zal nog door de politie onderzocht worden. (05-072357)

Gestolen auto aangetroffen

Drie verdachten aangehouden

Enschede

Op zondag 12 juni werd omstreeks 19.00 uur op aanwijzing van getuigen aan de Nicolaas Beetsstraat een als gestolen gesignaleerd staande auto aangetroffen. De auto, een rode Mazda kenteken JP-JG-41, eigendom van een 43-jarige vrouw uit Borne werd op 14 mei jl. gestolen vanaf de Berfloweg in Hengelo. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (05-059195) Aan de hand van een ingesteld onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de verdachten. Deze verdachten, een 39-jarige vrouw, een 35- en een 40-jarige man, allen uit Enschede konden diezelfde avond worden aangehouden. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten.(05-072477)

Diefstal uit school

Twee verdachten aangehouden

Almelo

Op vrijdag 10 juni werd in de woning van een 32-jarige Almeloër een computer aangetroffen, welke afkomstig bleek van diefstal. Deze diefstal vond plaats in de zomervakantie van 2004 in een school in Epe. Daarvoor werd diezelfde dag een 27-jarige man uit Hoge Hexel aangehouden. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam de genoemde 32-jarige eveneens als verdachte in beeld. Deze verdachte werd op zondag 12 juni aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten ter voorgeleiding voor justitie. (05-011834)

Rijden onder invloed

Automobilist betrapt op alcoholgebruik

Almelo

Op zondag 12 juni werd een automobilist in Almelo betrapt op het rijden onder invloed. Omstreeks 23.30 uur meldde een getuige bij de politie dat hij achter een dronken automobilist aan reed op de Derk Smoeslaan in Almelo, waar de verdachte zijn auto parkeerde. De politie sprak de verdachte aan en constateerde alcoholgebruik bij de man, een 31-jarige Hengeloër. De verdachte werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,15 o/oo. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (05-072546)

Diefstal fiets

Verdachte aangehouden

Enschede

Op zondag 12 juni omstreeks 23.50 uur zagen twee surveillerende stadswachten dat een man zich verdacht ophield tussen de fietsen aan het Stationsplein in Enschede. Na ongeveer 15 minuten pakte deze man een fiets en liep er mee weg richting Prinsessentunnel. De stadswachten spraken de man aan en alarmeerden de politie, die de verdachte, een 21-jarige Enschedeër, aanhield. De verdachte bekende de diefstal van de fiets. Volgens zijn zeggen stond de fiets er al geruime tijd. De verdachte had enkele onderdelen nodig voor zijn eigen fiets en dacht deze op deze wijze te kunnen bemachtigen. De politie sloot de verdachte op voor nader onderzoek. (05-072551)

Gestolen caravan aangetroffen

Vijf verdachten aangehouden

Holten

Op maandag 13 juni omstreeks 01.30 uur werd de politie attent gemaakt op het feit dat er op de A1 een auto met caravan reed zonder achterlichten. De politie trof het rijdende samenstel aan en verzocht de automobilist de eerstvolgende parkeerplaats op te rijden. Deze negeerde de aanwijzingen en reed door, evenals een tweede auto die er kennelijk bij hoorde. Na enige tijd lukte het de politie de voertuigen aan de kant te zetten. Uit info bleek dat de caravan van diefstal afkomstig was. Deze was kort daarvoor gestolen in Holten aan de Markeloseweg. De eigenaar had de diefstal nog niet gemerkt. De inzittenden van beide auto's, 2 mannen(20 en 28 jr.) en 3 vrouwen (20, 21 en 27 jr.), allen woonachtige in Frankrijk zijn aangehouden. Drie jonge kinderen zijn eveneens bij de moeders in de cel ondergebracht. Bij de verdachten werd veel verstopt geld en meerdere paspoorten van verschillende landen aangetroffen. Alle verdachten zijn opgesloten voor nader onderzoek. (05-072571)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --