Politie Zeeland


---


Z-3273-2005 Bromfietser onder invloed

Op de Maaidijk in zijn woonplaats kreeg een 19-jarige Oostburgse bromfietser maandag om 02.13 uur een rijverbod van 1 uur en een bekeuring omdat hij meer alcohol had gedronken dan de toegestane hoeveelheid.
Een medepassagier, waarvan geen gegevens bekend zijn, kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.


O-3274-2005 Rijden onder invloed

Een 42-jarige automobilist uit Goes werd maandag omstreeks 01.00 uur in de Troelstralaan in woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.


Z-3275-2005 Eenzijdig ongeval

In de Lange Bellingstraat in Hulst vond zondag om 19.55 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 58-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed over de Lange Bellingstraat, komende uit de richting van de Grote Markt. Hij verloor de controle over zijn voertuig en botste tegen een betonnen bol, die tussen de rijbaan en het trottoir stond. De bol was door de kracht van de aanrijding uit de grond gekomen en verplaatst. De bestuurder, die niet gewond raakte, bleek meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Zijn auto raakte beschadigd.

O-3276-2005 Vernieling
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden van 6 personenauto's, die geparkeerd stonden bij een camping op de J.J. Boeijesweg bij Burgh Haamstede, kentekenplaten vernield en/of gestolen.
Ook werden antennes van auto's vernield. Er zijn geen schadebedragen bekend.

O-3277-2005 Auto's opengebroken en vernieling aan auto's in Goes
In Goes werden in de nacht van zaterdag op zondag 11 auto's opengebroken.
Zeven auto's stonden geparkeerd op het parkeerterrei Stationspark en drie op de Lijnbaan. Uit verschillende auto's werd de autoradio gestolen.
In dezelfde nacht werden twee auto's in de Weststraat bekrast en werd van een derde auto een spiegel vernield.

O-3278-2005 Autobanden lekgestoken
Zondag tussen 08.00 en 08.30 uur werden van een personenauto in de Deltastraat in Nieuwerkerk twee banden lekgestoken.
Een schadebedrag is niet bekend.

O-3279-2005 Diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd op Hageweg 't Centrum bij Bruinisse een personenauto opengebroken.
Uit de auto werd een navigatiesysteem met onbekende waarde weggenomenl.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.