1e persbericht van maandag 13 juni 2005

Eindhoven 13-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist rijdt in op medeweggebruikers

In zijn woning in Woensel is zondag om 22.30 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou eerder op de avond op de Eisenhowerlaan met zijn auto ingereden zijn op een 25-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Tilburg. De Tilburgers reden met hun auto over de Eisenhowerlaan. Zij wilden de auto die voor hen reed passeren maar de bestuurder daarvan stuurde ook naar links. Daarna wilden ze de auto rechts passeren maar de bestuurder ging ook naar rechts. Daarna ging de voorste auto slingerend over de weg zodat de Tilburgers niet konden passeren. Bij een verkeerslicht moesten beide bestuurders stoppen. De bestuurder van de voorste auto reed zijn auto tot vlak tegen de auto van de Tilburgers. Toen de Tilburgse vrouw uitstapte reed de ander achteruit en reed op haar in. De auto raakte haar been en hun auto. Ook reed hij in op de Tilburger die ook uitgestapt was. Hij kon op tijd wegspringen. Zijn auto werd wel weer geraakt. Daarna reed de ander door. Via het kenteken werd de bestuurder opgespoord en aangehouden. Hij is ingesloten. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd.

Eindhoven: Politie pakt auto-inbreker

Zondag om 21.45 uur heeft de politie op de Raiffeisenstraat een 43-jarige zwerver aangehouden. Een getuige meldde dat een man inbrak in een auto op de Raiffeisenstraat. De politie pakte de man. Onder zijn kleding verborg hij de autoradio die hij juist had weggenomen. Hij had een autoruit kapot geslagen. De zwerver is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling en bedreiging

Een 30-jarige Amsterdammer is maandag om 2.55 uur in de woning van zijn 22-jarige vriendin in de binnenstad aangehouden. Hij zou zijn vriendin hebben geslagen. Hij zou ook geprobeerd hebben haar met een mes in de buik te steken. Dat kon ze ontwijken. Hij bedreigde haar met de dood. De man is ingesloten.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in na rijden onder invloed

Een 46-jarige Helmonder is maandag om 0.30 uur op de Weg door de Rijpel aangehouden nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies bijna 1,8 promille. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Rijnlaan. De achterdeur is opengebroken en uit de woning verdwenen twee gsms, een videocamera, een digitale fotocamera en geld, ongeveer 2000 euro.

Waalre: Verkeersongeval met dronken bestuurder

Op de Eindhovenseweg is zondag om 23.05 uur een 40-jarige automobilist uit Tegelen aangehouden. De man reed met zijn auto tegen de auto die voor hem reed en duwde die auto tegen de auto die daar weer voor reed. De autos moesten remmen voor een rood verkeerslicht. Niemand raakte gewond. De veroorzaker van de aanrijding, de man uit Tegelen, bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,6 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Oirschot: Twee tv-schermen gestolen

Uit een winkel aan de Markt zijn in het afgelopen weekend twee TFT-LCD televisieschermen gestolen. Er is een etalageruit vernield. De schermen zijn ieder 799 euro waard.