Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

13-06-2005
Handhaving parkeren in centrum

Handhaving parkeren in centrum
Na de reconstructie van het centrum zijn diverse nieuwe verkeersmaatregelen ingesteld. Zo is de parkeerschijfzone ("blauwe zone") uitgebreid. De "oude" blauwe zone op Plantageweg, Dam, Kerkstraat en Kerksingel blijft gehandhaafd. Nieuw is dat het Cortgene tot huisnr. 31 en het parkeerterrein achter de winkelrij van het Raadhuisplein nu ook tot de blauwe zone behoort. De grenzen van de blauwe zone zijn aangegeven met verkeersborden waarop ook te zien is op welke tijden u een parkeerschijf dient te gebruiken. Ook het stopverbod op de Haven is recent ingesteld.

De afgelopen periode heeft de weggebruiker kunnen wennen aan de nieuwe verkeerssituatie in het centrum en is de handhaving tot een minimum beperkt. Nu is de tijd aangebroken om de weggebruiker er weer op te wijzen als hij zich niet aan de verkeersregels houdt. De politie en de Stichting Veiligheid & Toezicht zijn daarom ingeschakeld om te handhaven.
Vanaf 20 juni a.s. wordt weer actief gehandhaafd. Het naleven van de verkeersregels is dus voor u èn voor de handhaver een blijvend aandachtspunt.