Lekstroom, 12.35 uur

Utrecht 13-06-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Geweld en drugs

LOPIKERKAPEL - Zaterdagavond 11 juni hield de politie op de Lekdijk oost een verdachte van openlijke geweldpleging aan.

De politie kreeg omstreeks 22.50 uur de melding dat bij een evenement aan de Lekdijk oost een 24-jarige man uit Utrecht een 24-jarige man uit Nieuwegein en een 22-jarige vrouw uit Nieuwegein met onder andere een hard voorwerp op hun hoofd had geslagen. De Utrechter werd aangehouden door agenten die ter plaatse waren gekomen. Tijdens fouillering die volgde, trof de politie een groot geldbedrag en verdovende middelen aan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding voor diverse feiten

LOPIKERKAPEL - Zaterdagavond 11 juni hield de politie een man aan voor rijden onder invloed, poging doodslag, verlaten van een plaats van ongeval en diefstal.

Omstreeks 22.25 uur reed een 38-jarige bestuurder van bestelbus (uit Lopik) met hoge snelheid langs een controlepost van de politie op de Lekdijk oost. De bestuurder raakte een dranghek en op een haar na een 43-jarige IJsselsteiner, die moest wegspringen om niet aangereden te worden. Een motoragent reed achter de 38-jarige man aan, die het stopteken van de agent negeerde. Pas op de Alterenlaan in Jaarsveld stopte de man. Hij werd aangehouden en moest een ademanalyse ondergaan. Toen de verdachte moest wachten voor zijn ademanalyse, had hij een blaasapparaat onder zijn jas gestoken. Dit werd geconstateerd nadat een agent ineens een draagbaar blaasapparaat miste. De ademanalyse wees uit dat hij 710 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook voor het verlaten van een plaats van ongeval (het dranghek) is proces-verbaal opgemaakt. De 43-jarige man uit IJsselstein heeft aangifte gedaan van poging doodslag cq. zware mishandeling. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij aangetroffen

NIEUWEGEIN - De politie heeft zaterdagmorgen bij een woning aan de Ebbemonde een hennepkwekerij ontmanteld.

Agenten belden na binnengekomen informatie en politieonderzoek omstreeks 08.45 uur aan bij een woning aan de Ebbemonde. Aan de achterzijde van de woning probeerde twee verdachten - 23 en 43 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein te ontkomen, maar de politie kon hen toch nog aanhouden. In de woning troffen de agenten nog twee verdachten aan. Het betrof een 37- en 38-jarige man eveneens uit Utrecht en Nieuwegein. Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In de woning werden 184 hennepplanten aangetroffen en allerlei apparatuur. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ongeval met letsel

TULL EN T WAAL Zaterdag 11 juni kreeg de politie omstreeks 10.00 uur de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Lekdijk.

Ter plaatse troffen de agenten een 50-jarige motorrijder uit Waalwijk aan, die tijdens een tourtocht vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre ten val was gekomen. De motorrijder is drie maal over de kop gevlogen en aan de linkerzijde van de berm terecht gekomen. De man is met arm- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis (onbekend welk) vervoerd.

De Regionale Verkeersdienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Beroving

IJSSELSTEIN Zaterdag 11 juni werd een 44-jarige man uit IJsselstein slachtoffer van een beroving.

Omstreeks 17.00 uur heeft de man gegeten bij een snackbar aan de Televisiebaan. Toen hij zijn weg op de fiets vervolgde, is hij tussen 17.00 en 18.00 uur bij een kelderbox aan de Lanceerplaat door vier mannen gedwongen om zijn portemonnee af te geven. De man had een groot geldbedrag in zijn portemonnee. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.