Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht 13-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onderzoek inzake aanhoudingen festival afgerond

MIJDRECHT - Het onderzoek tegen de zes verdachten, die op maandag 16 mei tegen sluitingstijd van het AJOC-festival werden aangehouden, is afgerond. De politie moest optreden omdat een grote groep het feestterrein niet wilden verlaten. Diverse personen uit de groep pleegden vernielingen en gedroegen zich agressief tegenover beveiligingsmedewerkers. Op het moment dat de politie ingreep en een verdachte aanhield, sloeg de vlam in de pan en gingen diverse personen zich met de arrestatie bemoeien. De politie had moeite om de relschoppers, die veelal onder invloed van alcohol verkeerden, onder controle te krijgen. De politie was hierdoor genoodzaakt om gebruik te maken van de wapenstok en politiehonden. De zes aangehouden verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

In het kader van Lik-op-stuk- beleid van het Openbaar Ministerie werd naar aanleiding van het opmaakte proces-verbaal aan vijf van de zes verdachten een transactievoorstel gedaan. Aan deze vijf verdachten in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar en afkomstig uit Kamerik, Woerdense Verlaat en Kockengen werd een transactievoorstel gedaan waarvan de bedragen variëren van 110 tot 250 euro. Aan een 18-jarige inwoner van Kamerik werd geen transactievoorstel gedaan wegens gebrek aan bewijs tegen zijn persoon.

De verdachten, die zich weer op vrije voeten bevinden, hebben inmiddels de transacties betaald waarmee de strafzaken zijn afgedaan.

(Zie ook het eerder verschenen nieuwsbericht d.d. 20 mei 2005 district Rijn&Venen)

Mishandeling

HARMELEN Zondag 12 juni deed een 25-jarige man uit Harmelen aangifte van mishandeling.

Omstreeks 02.30 uur meldde een medewerker van een feest aan de Utrechtsestraatweg dat er zojuist iemand mishandeld was en gewond op de grond zou liggen. Het betrof de 25-jarige man uit Harmelen, die met fors gezichtsletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden werd vervoerd. De verdachte van de mishandeling, een 23-jarige man uit Oudewater, werd door medewerkers van het feest aan de politie overgedragen. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek, onder andere naar de toedracht van de mishandeling.

Vernieler aangehouden

MAARSSEN Zondag 12 juni omstreeks 19.30 uur werd een verdachte van vernieling aangehouden.

Eerder die avond kreeg de politie de melding dat een vechtpartij gaande was aan de Kuyperstraat. Ter plaatse troffen de agenten twee vrouwen (48 en 46 jaar oud en uit Maarssen) aan die verklaarden dat een 23-jarige Maarssenaar na een conflict een aantal klikos had omgegooid en een deuk in de auto van één van de vrouwen had getrapt. De verdachte meldde zich later die avond aan het politiebureau en werd aangehouden voor nader onderzoek.

Schennispleger; oproep getuigen

KOCKENGEN Vrijdag 10 juni werd een meisje geconfronteerd met een schennispleger.

Het meisje werd omstreeks 16.00 uur in haar woonplaats op de Spengen aangesproken door een automobilist. De man had een ontbloot onderlichaam en stelde het meisje onzedelijke vragen. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar trof de man niet meer aan. Het signalement luidt: een dunne, blanke man, tussen 30 40 jaar oud, kort bruin haar, droeg een bril, ongeveer 1.80 meter lang, de man reed in een bruine personenauto.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via 0900-8844.

Rijden onder invloed

BREUKELEN- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Omstreeks 02.45 uur zagen agenten een 41-jarige automobilist met hoge snelheid rijden over de Straatweg. Agenten reden er achteraan maar de man bleef met verhoogde snelheid doorrijden. Op de Oude Aa stopte de man uiteindelijk. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies hij 475 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kon, gezien de snelheidsovertreding, zijn rijbewijs inleveren.

OUDEWATER- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. Omstreeks 02.00 uur werd de 36-jarige automobilist uit Linschoten gecontroleerd op de Willeskop. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 485 ug/l.. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep aangetroffen

MAARSSEN- Op vrijdag werd hennep aangetroffen in een woning aan het Frans Halsplantsoen. Na binnengekomen informatie gingen agenten in de woning poolshoogte nemen. Hier werd in een vertrek een zak met 25 a 30 kg henneptoppen aangetroffen. De 39-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.