PERSBERICHT - 2005-06-13

Caravan Rijvaardigheids Dagen©

Je kunt nog zon perfecte combinatie hebben, als je er niet goed mee omgaat heeft dat vervelende gevolgen voor de overige weggebruikers, voor jezelf, je gezin én het duur betaalde materiaal. Aldus Bert Wijnen, NCC-instructeur in hart en nieren.

Menno van der Heijden vervolgt: Het veilig en relaxt rijden met moderne steeds grotere en zwaardere caravans is geen sinicure, waardoor de lol er wel eens af kan gaan of de vakantie zich noodgedwongen beperkt tot het zo snel en simpel mogelijk verplaatsen van de caravan uit de stalling naar de eindbestemming. Dat is jammer, want caravannen (het ermee reizen dus) is juist een van de charmes. Het rijden met een caravan is als het goed is een uiterst plezierige en ontspannen bezigheid.

De zoveelste caravancursus dus waarvan men achteraf constateert: wel nuttig, jammer dat het zo kort was? Nee, integendeel. Vanaf het begin was het voor Menno en Bert duidelijk dat het zoiets niet moest worden. Het zware eisenpakket (brede en toch diepgaande opleiding, persoonlijke aandacht, voldoende feitelijke rijtijd - bovendien moest het leuk zijn en betaalbaar blijven) was de oorzaak dat de heren de tijd hebben genomen voor de ontwikkeling van hun Caravan Rijvaardigheids Dagen©, maar er staat dan ook wat.

Wat te denken van een uitermate intensief tweedaags programma incl. overnachting op een steenworp afstand van het strand en de duinen? U raadt het misschien al. In nauwe samenwerking met de befaamde Slotemakers Anti-slipschool te Zandvoort wordt een uiterst compleet cursuspakket geboden met o.a. meerdere keren manoeuvreren met eigen combinatie en een uitgebreide praktijk instructie op de openbare weg. Bovendien wordt er (met materiaal van de slipschool) een anti-slipcursus gegeven eerst solo en daarna mét caravan. Het evenement wordt afgesloten met een E-rijbewijs gerelateerde individuele eindproef. Dat zoiets niet helemaal voor niets kan worden aangeboden is duidelijk, maar gezien de volledigheid en de ruime praktische oefentijd is 295,00 zeker niet te veel. Net zoveel als een ritje naar Lyon en weer terug, de tol niet meegerekend.

Een must voor elke caravanner!

De eerste Caravan Rijvaardigheids Dagen© zijn reeds op 24 en 25 juni. Op 5 en 6 augustus zijn de volgende gepland.

Alle informatie is te vinden op: www.caravantrekker.nl

Noot voor de redactie (