Eneco

15-jarig afnamecontract van Nuon overgenomen

Rotterdam, 8 juni 2005 ENECO Energie heeft vandaag met energiebedrijf Nuon en Rijnmond Energie, de eigenaar en beheerder van de InterGen centrale, definitieve overeenstemming bereikt over de overdracht van het afnamecontract voor de centrale. ENECO Energie neemt dit contract over van Nuon. Hiermee krijgt ENECO Energie gedurende 15 jaar de beschikking over een capaciteit van 800 MegaWatt. De centrale is midden vorig jaar in bedrijf gesteld en levert sinds begin van dit jaar elektriciteit aan ENECO Energie.

De overeenkomst past in de ambitie van ENECO Energie om bij de distributie van elektriciteit de beschikking te hebben over meer productievermogen. Met het contract verkrijgt ENECO Energie een verbetering in de dekking van haar verkoopcontracten, door de verzekerde levering van elektriciteit uit de Rijnmond Energie centrale.

In augustus 2004 tekenden de partijen ENECO Energie en Nuon een principeovereenkomst voor de overdracht van het afnamecontract naar ENECO Energie, dat heden is omgezet in een definitief contract.