Ingezonden persbericht


Persbericht

Televisiezender Talpa kiest flexibele glasvezeloplossing Eurofiber

Unieke oplossing ondersteunt digitaal uitzendproces en maakt bewerken op afstand mogelijk

Amsterdam, 13 juni 2005 - Het nieuwe televisiestation Talpa, onderdeel van Talpa TV, gaat als eerste in Nederland helemaal digitaal uitzenden. Alle programma's, promo's en commercials staan opgeslagen op een centrale server in de studio van Talpa in het Hilversumse Mediapark. Deze server zorgt ervoor dat de uitzendingen volledig geautomatiseerd verlopen. Een glasvezelverbinding van Eurofiber verbindt de server met het kantoor van Talpa in Laren, zodat het mogelijk is alle 'content' snel en met behoud van kwaliteit te versturen en deze op afstand te bewerken. Ook dit is een unieke oplossing.

In het kantoor van Talpa in Laren worden onder meer de promo's voor de programma's van de televisiezender geproduceerd. De grote bandbreedte van de glasvezelverbinding met Hilversum stelt Talpa in staat het geproduceerde beeldmateriaal niet alleen supersnel, maar ook ongecomprimeerd over de lijn te verzenden. Hierdoor blijft de kwaliteit van de beelden gewaarborgd en zijn er geen hoge kosten voor nabewerking. De nagenoeg onbeperkte capaciteit van de verbinding biedt Talpa bovendien de mogelijkheid de activiteiten vanuit Laren naar behoefte uit te breiden. Ook voor nieuwe ontwikkelingen als 'high definition' televisie of themakanalen voorziet de glasvezelverbinding in meer dan voldoende bandbreedte.

Talpa is blij met de samenwerking met Eurofiber. Zakelijk directeur Gert Grolleman zegt: "Eurofiber heeft zich zeer flexibel opgesteld. Bijvoorbeeld door met een slimme oplossing te komen waarbij we de aanlegkosten konden delen met een andere partij en niet voor een lange termijn vastzitten. Verder kunnen we onze infrastructuur snel aanpassen en uitbreiden." Dat is onder meer mogelijk door de FiberBank-oplossing van Eurofiber. Met deze dienst kunnen klanten van route veranderen zonder dat er extra kosten betaald moeten worden.

Talpa TV is onderdeel van Talpa Media Holding. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken en het Nederlandse televisiestation Talpa, dat vanaf augustus gaat uitzenden. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerd aanbieder van managed dark fiber-verbindingen in de Benelux, waar het bedrijf een eigen glasvezelnetwerk beheert. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Per juli 2005 heeft het een omvang van 3.300 kilometer en verbindt het 51 steden en 7 stadsnetwerken. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vijf mobiele operators in Nederland, en staat in voor snelle verbindingen, ondersteuning en klantenzorg voor een toenemend aantal bedrijven en non-profitorganisaties die het voordeel inzien van het configureren en besturen van hun eigen netwerk. Voor meer informatie: www.eurofiber.com



Ingezonden persbericht