Gemeente Hengelo

Vernieuwing kapverordening
Tot en met 18 juni collecteert de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO). Van 19 tot en met 25 juni collecteert de Maag Lever Darm Stichting. Collectanten kunnen zich legitimeren. Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op onze website www.hengelo.nl, onder de knop aan de rechterkant van het beginscherm. Ook kunt u contact opnemen met de secretaresse van de burgemeester, mevrouw M. van den Broek. U kunt haar bereiken onder nummer (074) 245 92 44 of via e-mail: m.vandenbroek@hengelo.nl.
Parkeerautomaten
Chipknip tijdelijk buiten gebruik
In verband met een software-update van de (blauwe) parkeerautomaten kan de chipknip op woensdag 29 juni, donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli niet gebruikt worden. De betreffende automaten staan op verschillende locaties in het centrum. U kunt bij deze automaten dan wel met muntgeld betalen.

Natuur en Milieu Communicatie

15 juni: Schaapscheren!

Woensdagmiddag, 15 juni, is het dus weer zover!! Dan worden de schapen van de Kinderboerderij' t Weusthag geschoren. Deze jaarlijks terugkerende activiteit blijkt voor kinderen (en hun ouders) altijd een erg leuke middag. Het schaapscheren begint om 13.30 uur en duurt tot ca. 16.30 uur.

Openingstijden Kinderboerderij en Informatiecentrum

Maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Dinsdagochtend tot 13.00 uur gesloten. Van 1 april tot en met 31 oktober is de kinderboerderij ook op zon- en feestdagen geopend. U vindt de afdeling Natuur en Milieu Communicatie aan de Van Alphenstraat 25-27.

Hondenpoep

Gratis schepje en zakken

In Hengelo gelden een aantal regels voor hondenbezitters. Zo moeten honden binnen de bebouwde kom aangeleid zijn, behalve op het hondenuitlaatterrein en hondenrenveld. Ook is iedere hondenbezitter verplicht de hondenpoep op te ruimen, behalve op de houtsnipperstrook en op het uitlaatterrein. U kunt de hondenpoep deponeren in de lichtgroene hondenpoepbakken. Daarbij kunt u gebruik maken van schepjes en zakjes, die gratis af te halen zijn bij de Gemeentewinkel of bij het stadskantoor aan de Hazenweg.

Vraag het de Gemeentewinkel

Voor alles wat u wilt weten over de gemeente

In de Gemeentewinkel vindt u een groot aantal folders en brochures met informatie over o.a. bouwen en wonen, milieu, onderwijs en de Hengelose wijken. U kunt er de meest actuele bestemmingsplannen en gemeentelijke nota's inzien. Tevens is dit het adres voor een gratis hondenpoepschepje of voor luierzakken. Vanaf dinsdagmiddag kunt u het nieuwe Hengelo's Weekblad in de Gemeentewinkel ophalen. Ook met klachten over de bezorging van deze krant kunt u in de Gemeentewinkel terecht.

In de Gemeentewinkel staat een pc met internetmogelijkheden, waar u gratis gebruik van kunt maken.

De Gemeentewinkel is makkelijk te vinden: direct bij binnenkomst in het stadhuis aan uw linkerhand. Uw vraag kunt u echter ook per e-mail aan de Gemeentewinkel stellen. De deskundige medewerkers helpen u graag.

Dus aarzel niet en vraag het de Gemeentewinkel! Burgemeester Jansenplein 1, Geopend op werkdagen van 8.30-16.30 uur. Telefoon: 074
- 245 95 55, e-mail: gemeentewinkel@hengelo.nl

VROM en burgerparticipatie

Het ministerie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) betrekt de burger bij het beleid. In november 2004 mocht u aangeven welke onderwerpen u belangrijk vindt. De volgende onderwerpen zijn geselecteerd:

* Goede verhoudingen tussen natuur, wonen, water, recreatie en bedrijvigheid

* Voldoende betaalbare woningen

* Groen in de stad

* Voorzieningen in de wijk

* Handhaving groen/ geluid / gevaarlijke stoffen

Dit najaar komen de teams bestaande uit burgers en ambtenaren met concrete voorstellen. Wilt u meer over dit project weten, kijk dan op www.vrom.nl/publieksagenda.
Werk aan de weg

Afsluiting spoorwegovergangen

Van 17 juni tot en met 8 juli vinden er werkzaamheden aan het spoor plaats, vanaf de Kuipersdijk in de gemeente Hengelo tot en met het NS station in Enschede. Aanwonenden kunnen hinder in de vorm van licht en geluid ondervinden.

Als gevolg van de werkzaamheden worden de overwegen Kuipersdijk, Pruisische Veldweg, De Belderweg en Kettingbrugweg tijdelijk voor alle verkeer afgesloten op:

* vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni en
* zaterdag 2 tot en met zondag 3 juli

Gevolgen treindienst

De werkzaamheden in de bovengenoemde weekenden hebben ook gevolgen voor de treinreizigers op het traject Hengelo-Enschede. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl.

Vernieuwing kapverordening

Kappen met vergunning?

De gemeente steekt veel tijd en geld in de behandeling van aanvragen voor kapvergunningen. Vaak blijkt dat voor de boom waarvoor de vergunning wordt aangevraagd helemaal geen vergunning nodig is. En sommige aanvragen worden bijna altijd gehonoreerd. Bijvoorbeeld een kapaanvraag voor kleine bomen in krappe tuinen, of voor de kap van bomen op particulier terrein. Daarom is een Bomenverordening opgesteld, die de bescherming van bomen combineert met werkbaarheid voor u en de gemeente. De aandacht richt zich in de toekomst op grotere, minder vervangbare bomen, die beeldbepalend zijn.

De nieuwe Bomenverordening verschilt van de kapverordening door o.a.:
* De ondergrens van de stamdiameter van de boom die u wilt kappen en waarvoor u een vergunning nodig heeft wordt verhoogd van 10 naar 30 cm;

* Bent u eigenaar van een woonkavel met een oppervlakte kleiner dan 300 m2 dan bent u vrijgesteld van het aanvragen van een kapvergunning;

* Om het u makkelijker te maken om te bepalen of u een vergunning nodig heeft voor het kappen van boom ligt er, zodra de Bomenverordening is vastgesteld, bij de gemeente een handig schema voor u klaar.

Deze en andere verbeteringen worden voorgesteld in de Bomennota, waarvan u het concept hier kunt downloaden. Het ligt tot en met 5 juli ook ter inzage in het Stadskantoor en in de Gemeentewinkel. In deze periode kunt u schriftelijk reageren op het concept.

Rijbewijs gehaald?

Nu veilig de weg op!

'Je leert pas écht autorijden als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald.' Het klinkt als een cliché, maar de cijfers tonen het echt aan: het aantal ongelukken van jonge automobilisten stijgt al een paar weken na het behalen van hun rijbewijs. Daar willen we in Overijssel wat aan doen. Er is daarom een speciale doorstartcursus opgezet, waaraan je extra voordelig kunt deelnemen als je tot de doelgroep behoort en pas je rijbewijs hebt gehaald. De ideale aanvulling op je rijopleiding!

Als je voor het eerst zelf in de auto stapt, zonder rij-instructeur naast je, ontdek je pas wat autorijden is. Je mist nog ervaring en je merkt dat de praktijk soms toch heel anders is dan je tijdens de rijlessen leerde. Je gaat je eigen rijstijl ontwikkelen, maar ongemerkt zijn verkeerde gewoontes snel aangeleerd. Onder jonge, onervaren automobilisten vallen percentagegewijs de meeste doden in het verkeer. Genoeg redenen om je rijgedrag eens goed onder de loep te nemen. De doorstartcursus is daar uitermate geschikt voor.

Instructiebaan

De cursus bestaat uit drie delen. Het begint met het uitwisselen van je eerste rijervaringen. Wat maak je mee in het verkeer en wat vind je lastig? Daarna maak je met drie medecursisten een autorit, waarbij iedere deelnemer één uur rijdt. De rij-instructeur is tijdens de rit gewoon passagier en geen rij-instructeur. De rit is dan ook niet bedoeld als rijles, maar om elkaars rijgedrag te beoordelen. Het meest spectaculaire onderdeel van de cursus is een training op een instructiebaan van een Verkeersveiligheidscentrum. Je leert van alles over onder meer uitwijkmanoeuvres, remtechnieken en extreme verkeerssituaties.

Korting

Deze cursus is opgezet door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en 3VO. Dankzij financiële steun van de provincie Overijssel, Regio Twente en verschillende gemeenten krijg je als deelnemer een flinke korting op de cursusprijs. Normaal zou deze 140 euro kosten, maar je betaalt slechts 58 euro. Heb je belangstelling, kijk dan op www.jongeautomobilisten.nl hoe je je kunt aanmelden.

Eenmalige tegemoetkoming chronisch zieken

U kunt tot 1 juli 2005 160,- euro aanvragen

De gemeente Hengelo kent een eenmalige tegemoetkoming voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. De hoogte van de tegemoetkoming is 160,- euro en met deze tegemoetkoming compenseert de gemeente een deel van de inkomensachteruitgang. Zo'n 700 Hengeloërs hebben deze tegemoetkoming inmiddels ontvangen. Voldoet u aan de voorwaarden, vraag dan voor 1 juli 2005 aan.

Voorwaarden

Om de tegemoetkoming te krijgen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

* uw inkomen is lager dan 110 % van de voor u geldende bijstandsnorm;

* uw vermogen is lager dan de vermogengrenzen van de Wet werk en bijstand;

* u woont niet in een verzorgingshuis, verpleeghuis of inrichting.

Verder moet tenminste één van de hieronder genoemde voorwaarden op u van toepassing zijn:

* u heeft een indicering voor langdurige thuiszorg voor een jaar of langer of;

* u heeft een indicering voor voorzieningen op grond van de Wet Voorziening Gehandicapten (Wvg), Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) of de Ziekenfondswet voor wonen, werk of vervoer voor een jaar of langer of;

* u heeft een arbeidsongeschiktheidsuitkering met een arbeidsongeschiktheidspercentage van 80 tot 100.

Aanvragen?

Heeft u de tegemoetkoming nog niet aangevraagd en bent u van mening dat u aan de voorwaarden voldoet, dan kunt u tot 1 juli 2005 aanvragen. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de balie van Sociale Zaken. U kunt het aanvraagformulier ook telefonisch bestellen door te bellen met de heer Figge, telefoon (074) 2459723. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Kotterik, telefoon (074) 2459533, e-mail: r.kotterik@hengelo.nl.

Gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert op 21 juni vanaf 19.00 uur in de Raadzaal van het stadhuis. De meest actuele agenda vindt u hier.

De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel en de bibliotheek.

Spreekuur raadsfracties

Verschillende raadsfracties uit de gemeenteraad houden spreekuur voor geïnteresseerde burgers. Op maandag 20 juni gebeurt dat door:
* PvdA van 19.30 tot 20.00 uur, liefst op afspraak: telefoon (074) 2776626, e-mail pvda@Hengelo.nl

* CDA van 19.00 tot 19.30 uur, liefst op afspraak: telefoon (074) 2459215 of b.g.g. (074) 2507351, e-mail cda@Hengelo.nl
* VVD van 18.30 tot 19.30 uur, op afspraak: telefoon (074) 2915792, e-mail vvd@Hengelo.nl

* ChristenUnie van 20.00 tot 21.00 uur, liefst op afspraak: telefoon (074) 2437485, e-mail christenunie@Hengelo.nl
* Burgerbelangen vanaf 19.45 uur, op afspraak: telefoon (074) 2772631, e-mail bb@Hengelo.nl

* D66 op afspraak: telefoon (074) 2501181, e-mail d66@Hengelo.nl
* SP op afspraak: telefoon (074) 2421042, e-mail sp@Hengelo.nl
* Groen Links iedere maandagavond, na telefonische afspraak: telefoon overdag (0546) 832934, 's avonds (074) 2776792, e-mail groenlinks@Hengelo.nl

De fracties houden spreekuur in het stadhuis (begane grond) en zijn 's avonds te bereiken via de zij-ingang onder de toren.

Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Vanaf pagina 24 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon (074) 245 95 55.
Voorontwerpbestemmingsplan Hengelo Noord
De gemeente Hengelo is al enige tijd bezig alle verouderde bestemmingsplannen te vernieuwen. Ook voor het gebied Hengelo Noord is de gemeente bezig met het maken van een nieuw bestemmingsplan. Hierin staat hoe uw wijk (of buurt) er volgens de gemeente in de toekomst uit moet komen te zien. In het nieuwe bestemmingsplan Hengelo Noord ligt de nadruk hierbij vooral op het vastleggen van de bestaande situatie.

Op 13 en 14 december jl. heeft de gemeente Hengelo inloopavonden gehouden over het startdocument voor het bestemmingsplan "Hengelo Noord". Op dit document heeft iedereen kunnen reageren. De binnengekomen reacties zijn behandeld. Een aantal hiervan is verwerkt in het voorontwerpbestemmingsplan Hengelo Noord. Het plangebied Hengelo Noord wordt globaal begrensd door de Borgmanweg, Hasselerbeek, Reimersdennenweg, Bornsedijk, Beneluxlaan, Kalmarstraat, Topweg, Salamanderstraat, Vleermuisstraat, Bartelinkslaantje en de Oldenzaalsestraat.

Inloopavond

Met het voor inspraak ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan wordt de formele procedure voor het bestemmingsplan gestart. In het kader van deze inspraak organiseert de gemeente op maandag 20 juni a.s. een inloopavond. Tussen 18.00 en 21.00 uur bent u welkom in Wijkcentrum Slangenbeek, Straatsburg 5 in Hengelo. Tijdens deze inloopavond kunt u het
voorontwerpbestemmingsplan bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken.

Ter inzage en inspraak

Conform de gemeentelijke inspraakverordening dient het gemeentebestuur de ingezetenen van de gemeente en de in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen inspraak te verlenen over het bovenomschreven voorontwerpbestemmingsplan.

Het voorontwerpbestemmingsplan "Hengelo Noord" ligt van 22 juni tot en met 19 juli 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Binnen de genoemde termijn kunt u schriftelijk uw reactie op het
voorontwerpbestemmingsplan indienen burgemeester en wethouders.
* Boerhaavelaan 63, plaatsen reclamezuil

* Cruys Voorberghstraat 188, veranderen en vergroten woning d.m.v. een erker en veranderen carport

* Deurningerstraat 192, veranderen en vergroten woonhuis
* Egstraat 23, vernieuwen gevel

* Else Mauhsstraat 42, plaatsen 2 dakkapellen
* Else Mauhsstraat 44, plaatsen dakkapel

* Golsstraat 38, plaatsen dakkapel

* Leeuwerikstraat 15, oprichten garage annex berging
* Oude Postweg 63, oprichten garage annex berging
* Reviusstraat 34, veranderen en vergroten woonhuis
* Van Lennepstraat 8, oprichten schuur

* Alfred Marshallstraat 1, veranderen bedrijfsverzamelgebouw
* Bazaar 8, plaatsen reclamebord

* Bazaar 8, veranderen gevel

* Beckumerkerkweg 27, oprichten tribune

* Burg Jansenplein 42, oprichten praktijkruimte
* Dijksweg 25, oprichten zwembad

* Dr Schaepmanstraat nabij 84, oprichten 2 woonhuizen
* Fintstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Hans Vonkstraat 1, plaatsen 2 lichtbakken
* Parallelweg LS 8, veranderen kozijnen

* Sluitersdijk 42, oprichten paardenstal en paardentrainingshal
* Theo van Loonstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Topaasstraat nabij nr. 11, oprichten bedrijfspand
* Willem de Merodestraat 2, plaatsen lichtreclame

Reguliere bouwvergunningen eerste fase


* Cruys Voorberghstraat 101 + 103, veranderen en vergroten 2 scholen hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen. maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 96 52.
Artikel 19, lid 3 WRO
verlenen voor onderstaande percelen.

* Grundelweg 43, veranderen en vergroten van een woonhuis dmv een erker

* Kroeskarperstraat 8, veranderen en vergroten van een woning
* Achterhoekse Molenweg 154, veranderen en vergroten van een woning De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
U kunt de desbetreffende stukken van 15 juni tot 13 juli 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Artikel 19, lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaand perceel.

* Beukweg 89, veranderen en vergroten van een praktijkruimte (fysiotherapie)
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben hiervoor een algemene verklaring van geen bezwaar afgegeven.
U kunt de desbetreffende stukken van 15 juni tot 13 juli 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Artikel 15 WRO
verlenen voor onderstaand perceel.

* Marten Meesstraat 13, veranderen en vergroten van een woonhuis Deze vrijstellingsmogelijkheid is opgenomen in het bestemmingsplan. U kunt de desbetreffende stukken van 15 juni 2005 tot 29 juni 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
* Berendinastraat 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Castorweg 189, veranderen en vergroten woonhuis
* Cees Laseurstraat 4, veranderen en vergroten woonhuis
* Eduardstraat 2, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Frederikstraat 45, veranderen en vergroten woonhuis
* Gerard Doustraat 19 t/m 41 (oneven), Hobbemastraat 3 t/m 26 (alle nrs.),

* Ruijsdaelstraat 9 t/m 43 (oneven), veranderen en vergroten 54 woonhuizen

* Hegemansweg 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Industriestraat 78 - E, veranderen en vergroten woonhuis
* Jacob Marisstraat nabij nr. 2, oprichten hekwerk (voetbalkooi)
* Kalmarstraat 5, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een overdekt terras Kortenaerstraat 13, veranderen en vergroten woonhuis

* Mr P J Troelstrastraat 130, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen 2 dakkapellen

* Oxfordstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Reigerweg 46, veranderen en vergroten woonhuis
* Rika Hopperstraat 23, oprichten berging
* Van Ostadestraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Antwerpenstraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Bronforelstraat 3, oprichten woonhuis

* Drienerstraat 12, veranderen restaurant
* Horstweg 17, oprichten garage /carport

* Joseph Schumpeterstraat 18, oprichten bedrijfshal
* Merelweg 1, oprichten woonhuis

* Torenlaan 17, veranderen woonhuis

* Torenlaan 62, veranderen en vergroten kleedruimte en een berging
* Van Alphenstraat 27, oprichten kippenhok
* Zaagstraat 1 - 11, veranderen en verkleinen bedrijfshal

Reclamevergunning


* De Wetstraat 33, plaatsen opschrift

Sloopvergunning


* Robijnstraat 2, slopen werkplaats
Alle vergunningen zijn in week 22 verzonden. Voor de juiste datum van verzending kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen. U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de afdeling Bouwen. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager- een gemotiveerd
* naam en adres van de indiener
Bestuursrecht (postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige Wet milieubeheer

Vergunningenbesluiten

Burgemeester en wethouders hebben voor de inrichting gelegen aan:
* Twekkelerweg tegenover 337 - een oprichtingsvergunning verleend aan Paintball Twente (Starworld), voor een inrichting voor het spelen van paintball. Tegen de ontwerpvergunning zijn bedenkingen ingebracht. Mede naar aanleiding hiervan is de vergunning op enkele punten gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning;
* Hassinkweg 1A - een oprichtingsvergunning verleend aan Hollink Las- en constructiebedrijf, voor een inrichting bestemd voor het lassen en bewerken van metaal. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning;

* Lansinkesweg 30 - een revisievergunning verleend aan Afmi Verspanende Industrie BV, voor een bedrijf voor machinale verspaning van metalen en kunststoffen. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning;
* Rotersweg 20 - een veranderingsvergunning verleend aan A.H.G. Heijmerink, voor een vleesvarkenshouderij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.
* Asveldwegweg 4 - een revisievergunning verleend aan Leerkotte B.V., voor een inrichting voor de fabricage van sanitaire cabines en garderobekasten. Ten opzichte van de ontwerpvergunning is de vergunning niet gewijzigd.

* Asveldweg 19 - een revisievergunning verleend aan Emerson Process Management Devision EL-O-MATIC (B.V.), voor een metaalproductiebedrijf. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.

Aan de vergunningen zijn voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Inzien en beroepschrift

U kunt de desbetreffende stukken van 15 juni tot en met 26 juli 2005 inzien bij de afdeling Milieu. U kunt van 18 juni tot en met 27 juli 2005 een beroepschrift (in tweevoud) indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

* tijdig bedenkingen tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend
* belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig bedenkingen tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

* bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (en een kopie van het besluit)

* de gronden van het beroep.

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het betreffende besluit treedt dan niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd, voor een natuurlijk persoon bedraagt dit 138,- euro en voor een rechtspersoon 276,- euro. Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via de internetsite www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.


* Mozartlaan, ter hoogte van huisnummer 161, kappen van 1 sierkers (Prunus avium) en

* 1 conifeer (Chamaecyparis). Herplant: geen.
* Tussen de Binnenveldweg en Brusselstraat, kappen van 6 zwepenbomen (Zelkova se-gr) en 40 elzen (Alnus glutinosa). Herplant: ter compensatie 8 eiken (Quercus petraea) in de maat 14/16 worden herplant in de nabije omgeving, binnen één jaar na de kap van de zwepenbomen en elzen.

* Mussenstraat, Tapuitstraat en Patrijsstraat, kappen van 48 diverse boomsoorten. Herplant: 5 esdoorns Acer freemanil 'Çalzam' aan de Patrijsstraat, 2 amberbomen, Liguidambar styraciflua, verspreid aan de Mussenstraat, 2 tulpenbomen, Liriodendron tulipifera, verspreid aan de Mussenstraat, 3 smalbladige essen, Fraxinus angustifolia 'Raywood' langs de nieuw te maken ontsluitingsweg aan de Bergweg, 10 bomen in het in te passen parkgebied bij de Elsbeek. Soort en precieze standplaats wordt bij de inrichting nader bepaald.
Wijkbeheer in het Stadskantoor Hengelo. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: Gehandicaptenparkeerplaatsen

Besluiten

In de week van 30 mei tot en met 3 juni 2005

Toewijzen


* Boekeloseweg, de parkeerplaats direct voor de woning, nummer: 88
* Carl Muckstraat, eerste, linker gelegen parkeerplaats, gelegen in een rij van 6 parkeerplaatsenrecht tegenover de woning, nummer 122 Intrekken

* Deldenerstraat, de parkeerplaats op het parkeerterrein behorende bij het Zorgcentrum Hiebendaal;

* Hennepstraat, de zesde linker parkeerplaats, gezien links van de hoofdingang, op het binnenterrein behorende bij Zorgcentrum Carint-Humanitas;

* Hobbemastraat, de parkeerplaats ter hoogte van nummer 16;
* Carl Muckstraat, de parkeerplaats ter hoogte van nummer 120;
* Spiegelstraat, de parkeerplaats ter hoogte van het appartementencomplex de Spiegelhoek.
U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de sector Wijkbeheer, Stadskantoor Hengelo. Wanneer u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een
* naam en adres van de indiener

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht (postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift.