Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 juni 2005


Terborg - Onderzoek na poging diefstal auto


Afgelopen nacht (13/6) werd geprobeerd een Mercedes weg te nemen bij een garagebedrijf aan de IJsselweg. Een getuige hoorde rond 04.30 uur nabij de garage een auto alarm en zag twee personen met zwarte bivakmutsen wegrijden in een donkerbruine Mercedes. De gewaarschuwde politie trof bij het garagebedrijf een auto met draaiende motor aan en een auto ambulance met daarop de Mercedes.
De autoambulance bleek ontvreemd in Duitsland.
De auto met draaiende motor bleek afkomstig van diefstal in Doesburg.
De politie onderzoek of er verband is met eerdere diefstallen van Mercedesen in de nacht van 4 op 5 juni in Terborg aan de Nijverheidsstraat en de van Wischstraat.


Lichtenvoorde - Diefstal vrachtauto met laadbak


Afgelopen nacht (13/6) werd bij een bedrijf aan de Galileistraat een kleine vrachtauto met open laadbak en voorzien van het kenteken VL-74-XF weggenomen. Verder werd een gesloten laadruimte van een andere vrachtwagen opengebroken.
Het is niet duidelijk of er uit de laadbakken goederen werden weggenomen.
Omstreeks 04.30 werden de diefstal en de vernielingen ontdekt.


Zelhem - Gewond na aanrijding


Bij een aanrijding op de Aaltenseweg zijn zondagmiddag (12/6) een 50-jarige automobilist uit Aalten en een 63-jarige inwoonster uit Amstelveen gewond geraakt. Rond 12.10 uur verleende de Aaltenaar op de kruising met de Ruurloseweg geen voorrang aan een 63-jarige automobilist uit Amstelveen en een aanrijding was het gevolg. Door de klap botste de auto van de Amstervener tegen de stilstaande auto van een 57-jarige automobilist uit Halle. De echtgenote van de Amstelvener raakte gewond en werd per amublance overgebracht naar het ziekenhuis. De Aaltenaar had last van zijn nek. De bestuurder uit Halle bleef ongedeerd.


Doetinchem - Aanhouding na agressie en belediging


Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 3 inwoners uit Doetinchem en 1 inwoner uit Zelhem aangehouden. De vier (20,21,22 en23 jaar) werden in een auto aangetroffen op een parkeerplaats bij recreatieplas Stroombroek. Allen bleken onder invloed van alcohol. De 24 jarige bestuurder werd verteld dat hij niet meer mocht rijden. Hij was het niet mee eens en begon de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden. De andere inzittenden kwamen vervolgens uit de auto en waren zo agressief dat ze eveneens werden aangehouden. Hier viertal werd overgebracht naar het politiebureau en werden in verband met een nader onderzoek ingesloten.


Terborg - Man in woning overvallen


Een 74 jarige man uit Terborg is zondagavond omstreeks 23.00 uur in zijn woning aan de Van Wischstraat overvallen. Twee onbekende mannen klopten op het raam van zijn woning en toen hij daarop de voordeur opende, werd hij onder bedreiging van een vuurwapen of soortgelijk voorwerp gedwongen zijn portemonnee af te geven. In de portemonnee zat een gering bedrag. Direct daarna verdwenen de mannen in de richting van het Antonia verpleeghuis. De politie is na de melding direct een onderzoek gestart. Getuigen die zondagavond in de omgeving van de Van Wischstraat iets verdachts hebben gezien of over het incident informatie hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Terborg via 0900-8844.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --